PITA KROMPIRUŠA Sočna i slasna, idealna za sva vremena i prilike, a posna
Sjajan predlog za dane posta, dugo će vas držati sitim, a greje dušu i telo.
Potrebno je
- 600 g brašna
- 250 ml vode
- 1 kašika soli
- 50 ml ulja + 4 kašike za premazivanje
Za fil
- kg krompira
- 1 kašika soli
- beli biber
Za preliv
- 200 ml vode
- 2 kašike ulja
- pola kašičice soli
Priprema
Rernu zagrejte na 275 stepeni. Stavite polovinu mere za brašno u jednu posudu. Dodajte ulje i so, pa sa mlakom vodom zamesite testo, uz dodavanje preostalog brašna. Podelite testo na 4 jufke. Premažite svaku kašičicom ulja i ostavite tako 20 minuta. Napravite fil od krompira soli i bibera. Zatim ih razvijte i dodajte im fil krompira. Uvijte jufke pa poređajte u pleh obložen pek papirom. Pecite 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 275 stepeni, Stavite vodu, so ulje da provre. Prelijte pitu sa prelivom, Na kraju, vratite u rernu još 5 minuta, da upije preliv.
TURSKA PICA BOLJA OD ONE KLASIČNE Tradicionalni recept za Lohmadžun
Ako volite picu, ovu ćete obožavati. Mleveno meso daje poseban šmek, zato najbolje stavite duplu meru.
SALATA OD CRNOG PILETA Meso košta oko 500 evra, a evo zašto danas o ovom receptu danas priča cela Srbija
Ovakvo nešto do sada sigurno niste jeli, pa nije ni čudo što se o ovom receptu danima priča na društvenim mrežama.
KOLIKO JAJA SME DA SE POJEDE DNEVNO? Specijalista tvrdi ovo i sigurno ćete se iznenaditi
Dr Jagoda Jorga suspecijalista za ishranu i doktor medicinskih nauka, dala je odgovor na pitanje koliko kuvanih jaja može da se pojede, kao i za koje kategorije ovo pravilo ne važi.
PUNJENO BELO MESO Sočan delikates koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim, a meso se lepi za prste
Konkretan obrok za sve gurmane.
GURMANSKA ČORBA OD ŠAMPINJONA SA PAVLAKOM Sipaćete tanjir više
Fenomenalna čorba okrepiće vam dušu i telo.
Komentari (0)