PITA KROMPIRUŠA Sočna i slasna, idealna za sva vremena i prilike, a posna

Ivana Pavlović

11:00

Sezonski recepti 0

Sjajan predlog za dane posta, dugo će vas držati sitim, a greje dušu i telo.

krompirusa
Shutterstock

Potrebno je

  • 600 g brašna 
  • 250 ml vode
  • 1 kašika soli
  • 50 ml ulja + 4 kašike za premazivanje

Za fil

  • kg krompira 
  • 1 kašika soli
  • beli biber 

Za preliv

  • 200 ml vode
  • 2 kašike ulja
  • pola kašičice soli

Priprema

Rernu zagrejte na 275 stepeni. Stavite polovinu mere za brašno u jednu posudu. Dodajte ulje i so, pa sa mlakom vodom zamesite testo, uz dodavanje preostalog brašna. Podelite testo na 4 jufke. Premažite svaku kašičicom ulja i ostavite tako 20 minuta.  Napravite fil od krompira soli i bibera. Zatim ih razvijte i dodajte im fil krompira. Uvijte jufke pa poređajte u pleh obložen pek papirom. Pecite 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 275 stepeni,  Stavite vodu, so ulje da provre. Prelijte pitu sa prelivom, Na kraju, vratite u rernu još 5 minuta, da upije preliv.

Komentari (0)

Loading