USKRŠNJA PLETENICA Mirisni klasik raskošnog izgleda za pravu svečanu trpezu
Vazdušasta i mekana, dobićete brojne komplimente.
Potrebno je
- 500 g brašna
- 20 g kvasca
- 1 kašika soli
- 1,5 kašika šećera
- 1 dl mleka
- 1,5 dl jogurta
- 1 kašika pavlake
- 0,5 dl ulja
- 1 jaje
Za premazivanje
- 3 kašike margarina za mazanje
- 1 jaje
- susam za posipanje
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Mlakom mleku dodajte kašičicu brašna i kvasac, da nadođe. U jednu posudu stavite so, šećer, ulje, pavlaku, deo brašna, i dodajte nadošli kvasac. Mesite varjačom pa dodajte umućeni jogurt i ostatak brašna. Ostavite pola sata da nadođe, pa testo razvucite u oblik pravougaonika i premažite margarinom. Isecite na tri jednake trake, pa svaku uvijte u rolat, i od njih ispletite pletenicu. U pleh obložen pek papirom prebacite pletenicu, pokrijte je, i ostavite tako 20 minuta. Premažite pletenicu umućenim jajetom, pa je pospite susamom. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)