BEZGLUTENSKE PROJICE OD BLITVE Po ukusu najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića

Ivana Pavlović

19:00

Sezonski recepti 0

Novak Đoković, svetski reket broj 1, iz godine u godinu, sve više pokazuje da je nenadmašiv u onome što radi. Da bi istrajao u napornim treninzima, okrenuo se ishrani bez glutena, koja sadrži puno svežeg voća i povrća. Zajedno sa suprugom Jelenom uči zdravoj ishrani i svoje naslednike Stefana i Taru. Jedan od takvih recepata je i ovaj za bezglutenske projice od blitve, kakav bi se sigurno našao na meniju porodice Đoković. Sočni zalogajčići daće snage za napore u toku dana, a nimalo neće zaostajati za onim klasičnim.

bezglutenske projice od blitve
Shutterstock

Potrebno je

  • 2 jajeta
  • 1 čaša kisele vode
  • pola čaše ulja
  • prašak za pecivo
  • 1 čaša kukuruznog brašna
  • 1 čaša palente
  • pola kašičice soli
  • blitva

Priprema
U jednu posudu stavite jaja, kiselu vodu, ulje, prašak za pecivo, palentu, so i blitvu. Dobro promešajte da se sastojci sjedine. Preručite smesu u kalup za proju pa ih pospite semenkama susama. Pecite 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni, pa smanjite temperaturu na 200 i pecite još 15 minuta. Prijatno!

Komentari (0)

Loading