SARMICE OD ZELJA Bolje od klasičnih, zato najbolje odmah stavite duplu meru

Ivana Pavlović

17:00

Sezonski recepti 0

Sočne i slasne, za pravo uživanje.

sarmice od zelja
Shutterstock

Potrebno je

  • 3 veze krupnijih listova zelja
  • 500 g mlevenog mesa
  • 1 crni luk
  • 100 g pirinča
  • 1 kašičica mlevene paprike
  • biber, so

Priprema:
Zelje oprati, odseći mu drške i žile, pa kratko popariti vrelom vodom. Omekšalo lišće ocediti i ostaviti da se prohladi. Na malo ulja prodinstati sitno iseckan crni luk. Dodati meso, pirinač, začine. Dinstati dva minuta. Staviti po kašiku fila na list zelja i uviti tako da gornja strana lista ostane spolja. Ređati sarme u plitku posudu jednu do druge, naliti vodom da ih prekrije i kuvati oko jedan sat na tihoj vatri. Kada meso i listovi omekšaju, sarme su gotove.

Komentari (0)

Loading