SARMICE OD ZELJA Bolje od klasičnih, zato najbolje odmah stavite duplu meru
Sočne i slasne, za pravo uživanje.
Potrebno je
- 3 veze krupnijih listova zelja
- 500 g mlevenog mesa
- 1 crni luk
- 100 g pirinča
- 1 kašičica mlevene paprike
- biber, so
Priprema:
Zelje oprati, odseći mu drške i žile, pa kratko popariti vrelom vodom. Omekšalo lišće ocediti i ostaviti da se prohladi. Na malo ulja prodinstati sitno iseckan crni luk. Dodati meso, pirinač, začine. Dinstati dva minuta. Staviti po kašiku fila na list zelja i uviti tako da gornja strana lista ostane spolja. Ređati sarme u plitku posudu jednu do druge, naliti vodom da ih prekrije i kuvati oko jedan sat na tihoj vatri. Kada meso i listovi omekšaju, sarme su gotove.
FOKAČA Italijanska pogača koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, ukusa koji se pamti
Sočna i aromatična fokača, najbolje odmah stavite duplu meru.
PASTA KARBONARA Oduševiće i one izbirljive, a pomera granice dobrog ukusa
Sočno italijansko jelo za sva vremena i prilike.
GREŠKE KADA PRAVITE DOMAĆE KORE Uradite ovo i gibanica će biti sočna i mekana kao duša
Ako i vi pravite neku od ovih 6 grešaka kada pečete gibanicu, primenite ove jednostavne savete.
HOLANDEZ SOS Daje šmek svakom jelu, a pravi se za 30 sekundi
Dodajte vašem omiljenom jelu i uživajte u ukusu.
NAPRAVITE NAJBOLJI PIRE KROMPIR Primenite ova 3 trika i biće kremast i savršen
Ako želite da pire krompir bude ukusan, lepe boje i kremast, primenite sledeće trikove.
Komentari (0)