NEPEČENI RUM PARFE Očaravajuća poslastica koja uspeva svima, a topi se u ustima
Ako volite rum i čokoladu ovu tortu ćete obožavati.
Potrebno je
Za podlogu
- 300 g čokoladnog keksa
- rum
- 100 g putera
Za krem
- 250 g putera
- 200 g šećera u prahu
- 200 g čokolade za kuvanje
- 7 jaja
Za ukrašavanje
- 125 ml slatke pavlake
- čokolada
Priprema
Mleveni keks prelijte otopljenim puterom pa dodajte rum. Smesu utisnite u kalup i ostavite u frižideru. Otopite čokoladu na pari. Mutite puter pa dodajte šećer i otopljenu čokoladu. Odvojite žumanca od belanca, pa belanca ulupajte u čvrst sneg. Dodajte jedno po jedno žumance i ulupani sneg od belanaca. Fil sipajte u kalup pa ostavite u frižideru preko noći. Ukrasite umućenom slatkom pavlakom i čokoladom. Prijatno!
GURMANSKA PUNJENA JAJA Dekorativna i ukusna, nestaće sa stola odmah
Prave se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.
SAVETI ZA NAJBOLJI ROŠTILJ Na ovaj način će pljeskavice i ćevapi biti najbolji
Primenite ove jednostavne savete i meso će da bude sočno, a dobićete brojne komplimente.
AJRAN Turski jogurt od 3 sastojka krepi organizam u trenu
Napitak bogat belančevinama, vitaminima i mastima.
FOKAČA Italijanska pogača koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, ukusa koji se pamti
Sočna i aromatična fokača, najbolje odmah stavite duplu meru.
PASTA KARBONARA Oduševiće i one izbirljive, a pomera granice dobrog ukusa
Sočno italijansko jelo za sva vremena i prilike.
Komentari (0)