AKO RADITE OVO KADA PRAVITE PALAČINKE BIĆE ŽILAVE Greške koje se potkradu i iskusnim domaćicama

Ivana Pavlović

18:00

Sezonski recepti 0

Ako želite savršeno vazdušaste, mekane i ukusne palačinke, izbegnite sledeće greške.

palačinke
Shutterstock

Previše mesite testo

Ako previše mesite testo dobićete žilave palačinke.

Odmah pravite palačinke 

Ostavite smesu za palačinke 30 do 45 minuta da odmori, pa tek onda pecite. Dobićete pahuljaste i lagane palačinke. 

Pečete na pogrešnoj temperaturi

Ako je vatra prejaka izgoreće po krajevima, a sredina palačinki će ostati sirova. Ako je vatra preslaba dok sve ispečete, prve palačinke će se ohladiti.

Dodajete smesu za palačinke na hladan tiganj 

Nemojte ovo nikada da radite, već zagrejte tiganj na umerenoj vatri oko tri minuta, pre nego što dodate smesu. 

 

hleb ispod sača

HLEB ISPOD SAČA BOLJI OD KLASIČNOG Po receptu pevačice Nede Ukraden, mekan kao duša

17:00

19 maj, 2024

Sezonski recepti

Neda Ukraden, pevačica čija je višedecenijska karijera uzor mnogim mladim talentima, spada u zvezde koje su potvrdile da je za dugoročan opstanak na muzičkoj secni potreban veliki trud i rad, ali i fenomenalan vokal. Iako i dalje nastupa, ova muzička umetnica sa diplomama dva fakulteta, majka i baka troje unučadi obožava da kuva za svoje najmilije, a da je vrsna domaćica, pokazuje i ovaj starinski hleb ispod sača.

Komentari (0)

Loading