DRUGAČIJI ROLAT Slano predjelo oboriće s nogu sve a ovo povrće mu je glavni sastojak
Fenomenalni rolat od šargarepe nestaće sa stola odmah.
Potrebno je
- 6 belanaca
- malo soli
- 500 g šargarepe
- komadić putera ili malo ulja
- 3 žumanca
- 2 pune supene kašike brašna
- malo soli
Za punjenje promešati
- 280 g sira
- 200 g kisele pavlake
- trebaće vam još 6 tanko sečenih parčića šunke
- 1 čen belog luka
Priprema
Očistite i narendajte šargarepu pa je propržite na zagrejanom puteru. Povremeno mešajte. Belanca odvojite od žumanca, pa u belanca dodajte kašičicu soli i umutite u čvrst šne. U jednoj posudi pomešajte so, žumanca, brašno i prženu šargarepu. Podelite belanca na pola pa jednu polovinu dodajte šargarepi. Mešajte da se sastojci sjedine. Preručite smesu na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Uvijte rolat sa pek papirom pa ostavite da se prohladi. Pomešajte sir, pavlaku, šunku i luk, pa premažite rolat. Zarolajte i ostavite u frižideru da se stegne.
Možda vas zanima:
POSNA GIBANICA SE RAZGRABI U TRENU Ukusom baš nimalo ne zaostaje za originalom
Najbolje služite uz ajvar ili sojin jogurt.
BAKINIM PIHTIJAMA NIJE MOGUĆE ODOLETI Prepune mesa, a belog luka ima ni premalo ni previše
I dupla mera će biti malo.
PITA SA SIROM BOLJA OD BUREKA Ješćete je za doručak, ručak i večeru
Mirisna i sočna, po ukusu joj nema ravne.
SALATA OD PEČENIH PAPRIKA ZA NAJLEPŠU SLAVU Zaboravićete na mimozu i rusku
Kremasta i slasna, polizaćete i tanjir.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)