NEODOLJIVI TART SA KARAMELOM I ORASIMA Slatkiš koji se lako i brzo pravi, a svi ga obožavaju
Kad vam se jede nešto slatko, napravite tart. Očas posla ćete imati odličan kolač.
Tart sa karamelom i orašastim plodovima
Sastojci:
Za testo:
200 g brašna
150 g hladnog putera
50 g šećera u prahu
½ kašičice ekstrakta vanile
prstohvat soli
Za fil:
300 g orašastih plodova (oraha, lešnika, neslanog kikirikija)
70 g putera
150 g šećera
150 g meda
2 jaja
½ kašičice jabukovog sirćeta
½ kašičice ekstrakta vanile
Priprema:
Testo: Pomešajte u činiji sve sastojke, umesite testo, umotajte ga u providnu foliju i stavite u frižider jedan sat. Rastanjite ga oklagijom i stavite u podmazan kalup za tart. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 15 minuta. Fil: U šerpi istopite puter, dodajte šećer i med i kuvajte jedan minut uz mešanje. Ostavite da se ohladi pa dodajte sirće, ekstrakt vanile, jaja i iseckane orašaste plodove. Izmešajte i sipajte preko kore. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata, odnosno dok karamel ne dobije zlatnosmeđu boju.
Savet
Ovaj tart treba da stoji na sobnoj temperaturi jer će se karamel u frižideru previše stvrdnuti i neće moći da se seče i žvaće.
BRZI NEPEČENI KOLAČ SA KAFOM BOLJI OD KLASIČNOG Topi se u ustima, a uspeće i početnicima
Neodoljivi desert nestaće sa stola odmah.
ČOKO MAFINI Još ukusniji od onih klasičnih, nek zamiriše cela kuća
Ako volite klasične mafine, ove čokoladne ćete da obožavate.
KEKSIĆI Ukusni zalogajčići nestaće sa stola odmah, a svi će vam tražiti recept
Neodoljivi i slatki, idealni kada navrate iznenadni gosti.
TORTA SA MALINAMA Raskošna i neodoljiva poslastica za sva vremena i prilike, a miriše na ljubav
Torta sa dva fila raspametiće i one izbirljive.
NUGAT TORTA Kremasta poslastica koja se topi u ustima, a miriše na ljubav
Fenomenalna poslastica smaže se za tren oka.
Komentari (0)