HLEB OD ČOKOLADE Savršen slatkiš, a deca ga mogu nositi u školu kao užinu
U zatvorenoj plastičnoj posudi zadržaće svežinu nekoliko dana.
Čokoladni hleb
Sastojci:
250 g brašna
150 g iseckane čokolade
150 g omekšalog putera
150 g šećera
3 jaja
1 čaša (180 ml) kisele pavlake
100 ml mleka
80 g kakaoa
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
Priprema:
Penasto umutite puter sa oba šećera. Dodajte jaja, pavlaku i mleko i još malo umutite da se sve sjedini. U drugoj posudi pomešajte brašno, kakao, prašak za pecivo. Sjedinite obe smese i izmešajte varjačom. Dodajte iseckanu čokoladu i lagano promešajte. Sipajte smesu u podmazan kalup za hleb i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 1 sat. Ostavite da se hleb ohladi u kalupu pa ga izvadite i isecite.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
ČOKO MAFINI Još ukusniji od onih klasičnih, nek zamiriše cela kuća
Ako volite klasične mafine, ove čokoladne ćete da obožavate.
KEKSIĆI Ukusni zalogajčići nestaće sa stola odmah, a svi će vam tražiti recept
Neodoljivi i slatki, idealni kada navrate iznenadni gosti.
TORTA SA MALINAMA Raskošna i neodoljiva poslastica za sva vremena i prilike, a miriše na ljubav
Torta sa dva fila raspametiće i one izbirljive.
NJUJORŠKI ČIZKEJK Fenomenalni kolač koji obara s nogu, klasik bez premca
Najpoznatiji čizkejk na svetu pravi se u Njujorku.
SUTLIJAŠ Desert koji se pravi brzo i lako, a miriše na dane detinjstva i bakinu kuhinju
Neodoljivi sutlijaš oduševiće i one koji ne vole slatko.
Komentari (0)