ČUVENA STARINSKA MAĐARICA Dama koja je vremenom sve bolja i lepša!
Poznati kolač koji je ukusniji što duže stoji.
Mađarica
Sastojci:
Za kore:
600 g mekog brašna
2 jaja
200 g šećera
50 g masti
200 g kisele pavlake
1 prašak za pecivo
Za fil:
1 l mleka
250 g šećera
250 g margarina
50 g kakaoa
1 kesica pudinga od čokolade
5 kašika oštrog brašna
Za glazuru:
200 g čokolade
50 g margarina
3 kašike ulja
Priprema:
Kore: Umesite glatko testo od brašna, praška za pecivo, šećera, jaja, masti i pavlake. Podelite na 5 ili 6 jednakih delova, u zavisnosti od veličine pleha i broja kora koje želite da napravite. Rastanjite kore na pobrašnjenoj podlozi i stavite na podmazan pleh odozdo (okrenite ga naopačke). Pecite 10 minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Kore treba da budu svetle.
Fil: Šećer, brašno, kakao i puding razmutite sa malo mleka da nema grudvica. Ostatak mleka stavite da provri, sipajte pripremljenu mešavinu uz mešanje i skuvajte fil. U ohlađen fil dodajte umućen margarin.
Glazura: Istopite čokoladu sa margarinom i uljem. Kore ređajte jednu na drugi i filujte. Poslednju koru ne filujte. Stavite foliju i neku debelu knjigu ili predmet preko mađarice i ostavite preko noći da odstoji na hladnom. Sutradan stavite glazuru od čokolade.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
BRZI NEPEČENI KOLAČ SA KAFOM BOLJI OD KLASIČNOG Topi se u ustima, a uspeće i početnicima
Neodoljivi desert nestaće sa stola odmah.
ČOKO MAFINI Još ukusniji od onih klasičnih, nek zamiriše cela kuća
Ako volite klasične mafine, ove čokoladne ćete da obožavate.
KEKSIĆI Ukusni zalogajčići nestaće sa stola odmah, a svi će vam tražiti recept
Neodoljivi i slatki, idealni kada navrate iznenadni gosti.
TORTA SA MALINAMA Raskošna i neodoljiva poslastica za sva vremena i prilike, a miriše na ljubav
Torta sa dva fila raspametiće i one izbirljive.
NUGAT TORTA Kremasta poslastica koja se topi u ustima, a miriše na ljubav
Fenomenalna poslastica smaže se za tren oka.
Komentari (0)