NAJBOLJA GLAZURA ZA TORTU Recept za genaš od crne i bele čokolade, kao iz poslastičarnice
Glavni sastojci genaša su čokolada i slatka pavlaka
Stajanjem ganaš postaje sve gušći, pa ako ga koristite kao krem, najbolji i najkremastiji je 1-2 dana od dana pravljenja.
Ganaš od crne čokolade (odnos 1:1):
Potrebno je:
– 200 gr. čokolade
– 200 ml. slatke pavlake
– 300 gr. bele čokolade – 100 ml. slatke pavlake
Piprema:
Postupak je isti i za belu i za tamnu čokoladu. U jednom lončiću, na srednjoj temperaturi, zagrejte slatku pavlaku do ključanja. U drugu posudu stavite izlomljenu čokoladu. Zatim zagrejanu slatku pavlaku prelijete preko izlomljene čokolade. Sačekate 1/2 min. i lagano počnite da mešate.Kada se sva čokolada istopiti ostavite krem da se hladi na sobnoj temperaturi. A kada se ohladi možete ga staviti u frižider i čuvati do upotrebe. Stajanjem ganaš postaje sve gušći, pa ako ga koristite kao krem, najbolji i najkremastiji je 1-2 dana od dana pravljenja.
AMERIČKE KROFNICE SE TOPE U USTIMA Nestaće sa stola odmah
Fenomenalne krofnice mekane i slasne.
POSLASTICE ZA USKRS Ukusa koji se pamti i raskošnog izgleda, za pravo uživanje
Saher torta, kolač sa orahom, ruske šubare ili baklava, otopićete se od miline.
LEDENE KOCKE SA ŠUMSKIM VOĆEM Sočni desert ukusa koji se pamti, za pravo uživanje
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah.
SAN SEBASTIJAN ČIZKEJK Desert neodoljivog ukusa nastao je učeničkom greškom a prava je senzacija
Nastao greškom učenika u baru u Španiji, a sada je pravi specijalitet. Ako volite klasičan čizkejk, ovaj ćete obožavati.
LAVA KOLAČ Čokoladna rapsodija od samo 3 sastojaka gotova začas, a topi se u ustima
Brzi čokoladni kolač osvojiće i one koji ne vole slatko.
Komentari (0)