Doručak od starog hleba GOTOV ZA POLA SATA odličan i kad se ohladi
Pre nego što bacite bajat hleb, pročitajte ovaj recept i za pet minuta ga pretvorite u fantastičan desert, naravno, bez pečenja.
Puding od hleba sa grožđicama
Sastojci:
8 kriški hleba (belog)
2 šake suvog grožđa
3 kašike šećera u prahu
3 jaja
300 ml mleka
1,5 kašika putera
1 kašičica mlevenog cimeta
1 kašičica muskatnog oraščića
Priprema:
Vatrostalnu posudu i kriške hleba namažite puterom. Na dno rasporedite polovinu kriški hleba koje ste isekli na trouglove. Pospite kašikom šećera i polovinom suvog grožđa. Pokrijte drugim slojem hleba i ponovite postupak. Posle toga umutite tri jajeta i dodajte mleko. Prelijte smesu preko hleba i ostavite da odstoji 10-20 minuta. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 °C oko 20 minuta. Pospite sa malo cimeta i muškatnog oraščića i ostatkom šećera i poslužite.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
BOŽANSTVENI DORUČAK od STAROG HLEBA i bobičastog voća
Ne bacajte stari hleb vež ga iskoristitie za ukusnu poslasticu s bobičastim voćem.
ISKORISTITE BAJAT OD JUČE Zapečeni hleb sa belim lukom i kačkavaljem, ma prste da poližeš!
Ukusan obrok će biti spremani za 20 minuta. Sastojke prilagodite količini starog hleba koji imate.
NEMA BRŽEG DORUČKA Prženi sendvič sa jednim sastojkom daje snagu za sve obaveze
Sendvič možete zagrejati u tiganju ili tosteru.
ODLIČNA VEČERA Iskoristite stari hleb i napravite lažnu picu za 20 minuta!
Brza večera ili doručak od ostataka koje imate u frižideru.
ŠTRUDLA SA ROGAČEM Slatka poslastica na kojoj su odrasle generacije, a osvaja na prvi zalogaj
Neodoljivi desert nestaće sa stola odmah.
KREMPITA SA JAGODAMA Klasik na prolećni način koji pomera granice dobrog ukusa
Ako volite krempitu, ovu sa jagodama ćete da obožavate.
KLAFUTI Francuski voćni desert koji osvaja na prvi zalogaj, kad poželite nešto fino i slatko
Neodoljivi i sočni tradicionalni francuski desert, za sve sladokusce.
KUGLOF SA JABUKAMA JOŠ BOLJI OD ONOG KLASIČNOG Savršen izbor kada vam se jede slatko
Fenomenalni desert za sve prilike.
TORTA OD LIMUNA Kiselkasto-slatka fantazija ukusa koja uspeva svima, a topi se u ustima
Neodoljiva poslastica nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)