TRIKOVI ISKUSNIH DOMAĆICA Kako da vam glazura od čokolade bude savršena
Kada pravite kolač ili tortu, finiš je u mnogim slučajevima glazura od čokolade. Ako je ona puna grudvica, previše tvrda ili se pak ne stegne, skatkiš koji ste napravili neće lepo izgledati i džabe vam trud. Ovi trikovi će pomoći da vam glazura uvek uspe.
1. Metalna kašika - mešajte čokoladu uvek metalnom kašikom ili žicom, jer se u drvenim varjačama mogu zadržati vlaga i mirisi prethodnih jela, koji će vam upropastiti glazuru.
2. Tiha vatra – važno je da se čokolada topi na tihoj vatri kako ne bi zagorela i kako se ne bi stvorile grudvice. Jedan od najboljih načina je da topi na pari.
3. Suve posude - sve posude i escajg koje koristite pri topljenju čokolade moraju da budu suvi i čisti. Zato ne smete ni šerpicu da poklopite jer će se na poklopcu pojaviti kapljice vode i pasti u čokoladu.
4. Uvek uspeva – najjednostavnija je klasična glazura koja uvek uspeva. Na 100 grama čokolade stavite 2 kašike ulja, sjedinite na tihoj vatri i prelijte slatkiš.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)