Italijanski klasik sa zanimljivim tvistom TIRAMISU SA PISTAĆIMA popraviće vam raspoloženje smesta
Kombinacija bogate kreme od pistaća, kremastog sira i keksa oduševiće svakog, a sama priprema ovog dekadentnog deserta više je nego jednostavna.
Tiramisu sa pistaćima
Sastojci:
Za krem:
4 žumanca
4 kašike šećera
1,5 šolje mascarpone sira
3 kašike namaza od pistaćija
1 šolja šlaga slatke pavlake
konjak
keks
Za posip:
kakao u prahu
keksi za tiramisu
Priprema:
Mikserom umutitežumanca i šećer u većoj posudi dok ne dobijete gustu i svetlo žutu masu. Dodajte maskarpone i namaz od pistaća da dobijete glatku smesu. U drugoj velikoj činiji umutite šlagi lagano ga umešajte u smesu od pistaća dok ne dobijete glatku smesu. Sipajte oko pola šoljice konjaka u posudu za namakanje. Potopite tiramisu kekse u konjak na nekoliko sekundi sa svake strane. Rasporedite tiramisu kekse u kalup ili u 4 čaše za serviranje. Preko natopljenog tiramisu keksa premazati otprilike trećinu prethodno pripremljenog krema. Dodajte sloj zdrobljenih pistaća. Ponovo dodajte sloj tiramisu keksa, sloj kreme od pistacija i sloj izmrvljenih pistacija. Ponavljajte dok se svi sastojci ne potroše. Neka poslednji sloj bude sloj kreme od pistacija i zdrobljenih pistacija. Držite tiramisu na hladnom najmanje 4 sata pre serviranja.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
NJUJORŠKI ČIZKEJK Fenomenalni kolač koji obara s nogu, klasik bez premca
Najpoznatiji čizkejk na svetu pravi se u Njujorku.
SUTLIJAŠ Desert koji se pravi brzo i lako, a miriše na dane detinjstva i bakinu kuhinju
Neodoljivi sutlijaš oduševiće i one koji ne vole slatko.
MARININA ČOKOLADNA TORTA BOLJA OD ONE KLASIČNE Za pravo zadovoljstvo
Napravite preukusnu poslasticu po receptu Marine Ćosić Pejić, autorke profila Mama kuva s bebom
BRZE POSNE KEKS BOMBICE Naprave se za 5 minuta, a pojedu u trenu
Savršene za slavsku trpezu, nestaće sa stola odmah.
POSNA KEKS TORTA SA VIŠNJAMA Brza poslastica koja se smaže u trenu, a uspeva svima
Neodoljiva poslastica pravi se brzo i lako, a pojede još brže.
Komentari (0)