JEFTINIJE SIGURNO NE MOŽE Napravite omiljeni slatkiš samo od brašna i vode!

Trpeza/ V.V.

16:30

Slatki kutak 0

Ove posne palačinke su tanke, mekane i ukusne kao i one mrsne sa mnogo sastojaka.

palačinke
Shutterstock

Sastojci:

2 šolje (od 250 ml) brašna

2 šolje gazirane vode

Priprema:

U činiju sipajte gaziranu vodu, dodajte malo po malo brašna sve vreme mešajući žicom za mućenje. Kada smesa postane gušća energičnije mutite da se razbiju grudvice. Možete i mikserom. Kada dobijete ujednačenu smesu stavite je u frižider da odstoji najmanje 2 sata. Vreo tiganj namažite papirnim ubrusom koji ste natopili uljem i pecite palačinke sa obe strane dok ne dobiju smeđu boju. Povremeno tiganj opet namažite na isti način uljem. Gotove palačinke filujte džemom ili orasima i šećerom.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Naj Žena u Paraćinu - Evo kako se pravi čuvena Vasina torta

 

 

 

Možda vas zanima:

kladkaka

KLADKAKA Švedski desert pomera granice dobrog ukusa, a uspeće svima

10:30

16 maj, 2024

Slatki kutak

Kladkaka, tipičan švedski desert sličan američkom brauniju, u bukvalnom prevodu znači „lepljivi, blatnjavi kolač“. Hrskave spoljašnjosti i mekane, gnjecave unutrašnjosti, raspametiće i one izbirljive. Napravljen od jednostavnih sastojaka, razlikuje se od drugih kolača jer ne sadrži prašak za pecivo. Slatkiš spreman za 20 minuta, neverovatnog ukusa koji se pamti. Najbolje da ga poslužite uz voće, sladoled ili šlag.

Komentari (0)

Loading