JEFTINIJE SIGURNO NE MOŽE Napravite omiljeni slatkiš samo od brašna i vode!
Ove posne palačinke su tanke, mekane i ukusne kao i one mrsne sa mnogo sastojaka.
Sastojci:
2 šolje (od 250 ml) brašna
2 šolje gazirane vode
Priprema:
U činiju sipajte gaziranu vodu, dodajte malo po malo brašna sve vreme mešajući žicom za mućenje. Kada smesa postane gušća energičnije mutite da se razbiju grudvice. Možete i mikserom. Kada dobijete ujednačenu smesu stavite je u frižider da odstoji najmanje 2 sata. Vreo tiganj namažite papirnim ubrusom koji ste natopili uljem i pecite palačinke sa obe strane dok ne dobiju smeđu boju. Povremeno tiganj opet namažite na isti način uljem. Gotove palačinke filujte džemom ili orasima i šećerom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Naj Žena u Paraćinu - Evo kako se pravi čuvena Vasina torta
Možda vas zanima:
I JELO I POSLASTICA Zapečene palačinke sa orasima i mlekom, slatki ukus detinjstva
Pokažite deci kako smo ih mi nekada jeli.
SOČNI POLJUBAC Tako se zovu ove fantastične palačinke za zaljubljeni par
Odlična poslastica za romantično veče.
KAD POČNEŠ DA JEDEŠ, NE MOŽEŠ DA STANEŠ! Rum palačinke sa filom od čokolade i slatke pavlake
Ove fantastične palačinke mogu zameniti bilo koji kolač.
JEFTIN I BRZ Kolač od griza i džema, s merama na čaše, toliko je dobar da nestane iz pleha za tren!
Slatkiš koji ćete brzo napraviti, a deca ga obožavaju i mogu ga poneti u školu za užinu.
ČOKOLADNI KUGLOF Dekorativna poslastica ukusa koji se pamti za prave sladokusce
Neodoljiv i sladak, oboriće s nogu i one koji ne vole slatko.
ROZEN TORTA Fenomenalna poslastica za sva vremena i prilike, otopićete se od miline
Idealna za svečanu i slavsku trpezu.
PISTAĆ LOPTICE Očaravajući zalogajčići smažu se za tren oka, a ukrasiće svaku svečanu trpezu
Neodoljivi sitni kolači tope se u ustima, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
KLADKAKA Švedski desert pomera granice dobrog ukusa, a uspeće svima
Kladkaka, tipičan švedski desert sličan američkom brauniju, u bukvalnom prevodu znači „lepljivi, blatnjavi kolač“. Hrskave spoljašnjosti i mekane, gnjecave unutrašnjosti, raspametiće i one izbirljive. Napravljen od jednostavnih sastojaka, razlikuje se od drugih kolača jer ne sadrži prašak za pecivo. Slatkiš spreman za 20 minuta, neverovatnog ukusa koji se pamti. Najbolje da ga poslužite uz voće, sladoled ili šlag.
AKO VOLITE KLASIČNE MAFINE OVE ĆETE OBOŽAVATI Kikiriki puter im daje posebnu draž
Neodoljivi zalogajčići nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)