FIL JE VIŠE NEGO JEDNOSTAVAN Roze rolat prost za pripremu
Zaista je neodoljivog ukusa.
Roze poze
Sastojci:
Za koru:
3 jajeta
4 kašike šećera
3 kašike brašna
2 kašike kokosovog brašna
1 kesica vanilin šećera
100 ml mleka
3 kapi crvene boje za kolače
Za fil:
100 ml slatke pavlake
1 kašika šećera u prahu
Priprema:
Žumanca umutute sa šećerom, brašnom, vanilin-šećerom i mlekom. Posebno umutite sneg od belanaca, pa ubacite u smesu sa žumancima. Nakapajte kapi crvene boje za kolače i promešajte. Pleh od rerne obložite papirom za pečenje, malo namažite uljem, pa preručite smesu. Pecite oko 10 minuta na 180 stepeni. Kad bude gotov, urolajte ga u vlažnu krpu. Umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu, nafilujte rolat, ponovo ga urolajte i ostavite 2 sata, a potom ga isecite na kolutove.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
BRZI ROLAT Napravite ga jednom i deca će ga obožavati
Ukusan je i kremast.
BOGAT I KREMAST I BRZO GOTOV Uvijeni kolač od banane za svaku zgodu
Pravićete ga kad god imate priliku.
OVE SASTOJKE UVEK IMATE U KUĆI Dvobojnim mafinima najviše će se obradovati najmlađi
Izuzetno se lako prave!
RECEPT ZA NAJMEKŠE ČUPAVCE Kokos kolač koji svi vole, topi se u ustima
Uvek je bio popularan.
BRZE POSNE KEKS BOMBICE Naprave se za 5 minuta, a pojedu u trenu
Savršene za slavsku trpezu, nestaće sa stola odmah.
POSNA KEKS TORTA SA VIŠNJAMA Brza poslastica koja se smaže u trenu, a uspeva svima
Neodoljiva poslastica pravi se brzo i lako, a pojede još brže.
POSNA ŠVARCVALD TORTA Očaravajuća poslastica koja ni malo ne zaostaje za originalom
Ako volite Švarcvald tortu, njenu posnu verziju ćete obožavati.
ČOKOLADNI KUGLOF Dekorativna poslastica ukusa koji se pamti za prave sladokusce
Neodoljiv i sladak, oboriće s nogu i one koji ne vole slatko.
ROZEN TORTA Fenomenalna poslastica za sva vremena i prilike, otopićete se od miline
Idealna za svečanu i slavsku trpezu.
Komentari (0)