OSVEŽAVAJUĆA POSLASTICA Limun kocke imaju NEODOLJIV ukus

Alo.rs/B. P.

16:30

Slatki kutak 0

Slatkiš je kom niko ne može da odoli.

limun kocke
Shutterstock

Limun kocke

Sastojci:

Za koru:

150 g putera

200 g pšeničnog brašna

150 g šećera u prahu

so

Za fil:

5 jaja

1 žumance

400 g šećera

1 limun

3 kašike limunovog soka

2 kašike brašna

so

1/2 kesice vanilin-šećera

Priprema:

Puter otopite na pari, preručite u činiju i ostavite u frižideru oko 45 minuta. Posle toga mutite ga mikserom najslabijom brzinom dok ne postane gladak. Pomešajte u činiji brašno, šećer u prahu, so i vanilin šećer pa dodajte puteru i zajedno mutite dok se ne sjedini. Kalup u kojem ćete peći kolač obložite papirom za pečenje pa izlijte umućenu smesu. Pecite 15 minuta na 180 stepeni. U drugoj posudi umutite jaja i žumance, šećer, so, limunov sok i narendanu koricu limuna. Postepeno dodajte brašno neprestano lagano muteći mikserom. Dobijenu smesu sipajte preko pečene kore oko 45 minuta na 15 stepeni. Posuti šećerom u prahu.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

kladkaka

KLADKAKA Švedski desert pomera granice dobrog ukusa, a uspeće svima

10:30

16 maj, 2024

Slatki kutak

Kladkaka, tipičan švedski desert sličan američkom brauniju, u bukvalnom prevodu znači „lepljivi, blatnjavi kolač“. Hrskave spoljašnjosti i mekane, gnjecave unutrašnjosti, raspametiće i one izbirljive. Napravljen od jednostavnih sastojaka, razlikuje se od drugih kolača jer ne sadrži prašak za pecivo. Slatkiš spreman za 20 minuta, neverovatnog ukusa koji se pamti. Najbolje da ga poslužite uz voće, sladoled ili šlag.

Komentari (0)

Loading