OSVEŽAVAJUĆA POSLASTICA Limun kocke imaju NEODOLJIV ukus
Slatkiš je kom niko ne može da odoli.
Limun kocke
Sastojci:
Za koru:
150 g putera
200 g pšeničnog brašna
150 g šećera u prahu
so
Za fil:
5 jaja
1 žumance
400 g šećera
1 limun
3 kašike limunovog soka
2 kašike brašna
so
1/2 kesice vanilin-šećera
Priprema:
Puter otopite na pari, preručite u činiju i ostavite u frižideru oko 45 minuta. Posle toga mutite ga mikserom najslabijom brzinom dok ne postane gladak. Pomešajte u činiji brašno, šećer u prahu, so i vanilin šećer pa dodajte puteru i zajedno mutite dok se ne sjedini. Kalup u kojem ćete peći kolač obložite papirom za pečenje pa izlijte umućenu smesu. Pecite 15 minuta na 180 stepeni. U drugoj posudi umutite jaja i žumance, šećer, so, limunov sok i narendanu koricu limuna. Postepeno dodajte brašno neprestano lagano muteći mikserom. Dobijenu smesu sipajte preko pečene kore oko 45 minuta na 15 stepeni. Posuti šećerom u prahu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
POMAŽE KOD GOJAZNOSTI Supa od samo TRI sastojka očistiće vam creva
Ako imate problem sa gojaznošću, isprobajte ovu supu.
TEŽE SE IZGOVARA, ALI SE LAKO JEDE Gruzijski specijalitet ćete odmah zavoleti!
Oduševiće sve ukućane.
NAPRAVITE VEĆU KOLIČINU Burgeri od OVOG povrća zasitiće celu porodicu
Ovo je obrok koji ćete stalno spremati.
ČOKOLADNI KUGLOF Dekorativna poslastica ukusa koji se pamti za prave sladokusce
Neodoljiv i sladak, oboriće s nogu i one koji ne vole slatko.
ROZEN TORTA Fenomenalna poslastica za sva vremena i prilike, otopićete se od miline
Idealna za svečanu i slavsku trpezu.
KLADKAKA Švedski desert pomera granice dobrog ukusa, a uspeće svima
Kladkaka, tipičan švedski desert sličan američkom brauniju, u bukvalnom prevodu znači „lepljivi, blatnjavi kolač“. Hrskave spoljašnjosti i mekane, gnjecave unutrašnjosti, raspametiće i one izbirljive. Napravljen od jednostavnih sastojaka, razlikuje se od drugih kolača jer ne sadrži prašak za pecivo. Slatkiš spreman za 20 minuta, neverovatnog ukusa koji se pamti. Najbolje da ga poslužite uz voće, sladoled ili šlag.
AKO VOLITE KLASIČNE MAFINE OVE ĆETE OBOŽAVATI Kikiriki puter im daje posebnu draž
Neodoljivi zalogajčići nestaće sa stola odmah.
TIRAMISU SA MALINAMA I PISTAĆIMA Još bolji od onog klasičnog, zato najbolje odmah stavite duplu meru
Fenomenalan kolač za sva vremena i prilike.
Komentari (0)