Neodoljiva kombinacija kafe i sira uz kremasti momenat izmamiće pohvale od svakog ko je proba

alo.rs/I. V.

16:00

Slatki kutak 0

Najbolje kombinacije su one koje vam ne padaju često na pamet a baš takva je ova koja uključuje kafu i sir.

Neodoljiva kombinacija kafe i sira uz kremasti momenat izmamiće pohvale od svakog ko je proba
Shutterstock

 

 

Kolač od kafe i sira

Sastojci:

1 limun

100 g mlečne čokolade

4 jaja

180 g putera

200 g šećera

1 kašičica ekstrakta vanile

750 g posnog svežeg sira

1 kašika pšeničnog griza

1 kesica pudinga u prahu od vanile

4 kašike gorkog kakaoa

2 kašike instant kafe

Priprema:

Limun operite u vrućoj vodi, osušite, narendajte koricu i iscedite mu sok. Izlomljenu čokoladu otopite na pari. Odvojite belanca od žumanca. Penasto umutite puter i šećer, dodajte ekstrakt vanile, žumanca, limunov sok i koricu. Sve dobro izmešajte, pa umešajte sir, griz i puding u prahu. Na kraju dodajte sneg od belanaca. Odvojite 1/3 smese i umešajte otopljenu čokoladu, kakao i instant kafu. Potom 4 kašike tamne smese sipajte u podmazan kalup za torte (prečnika 26 cm) i prelijte svetlom smesom. Ostatak tamne smese stavite u kesu, odsecite mali ugao i istisnite smesu na tortu. Nežno izmešajte viljuškom da napravite šare kao poput mermera. Pecite tortu u rerni 35-40 minuta na 220 stepeni. Sanjite temperaturu rerne na 180 stepeni i pecite kolač još 25-30 minuta. Ako previše potamni, prekrijte ga alu-folijom. Pečeni kolač izvadite i ostavite da se ohladi na rešetki za torte.

 

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

 
kladkaka

KLADKAKA Švedski desert pomera granice dobrog ukusa, a uspeće svima

10:30

16 maj, 2024

Slatki kutak

Kladkaka, tipičan švedski desert sličan američkom brauniju, u bukvalnom prevodu znači „lepljivi, blatnjavi kolač“. Hrskave spoljašnjosti i mekane, gnjecave unutrašnjosti, raspametiće i one izbirljive. Napravljen od jednostavnih sastojaka, razlikuje se od drugih kolača jer ne sadrži prašak za pecivo. Slatkiš spreman za 20 minuta, neverovatnog ukusa koji se pamti. Najbolje da ga poslužite uz voće, sladoled ili šlag.

Komentari (0)

Loading