Neodoljiva kombinacija kafe i sira uz kremasti momenat izmamiće pohvale od svakog ko je proba
Najbolje kombinacije su one koje vam ne padaju često na pamet a baš takva je ova koja uključuje kafu i sir.
Kolač od kafe i sira
Sastojci:
1 limun
100 g mlečne čokolade
4 jaja
180 g putera
200 g šećera
1 kašičica ekstrakta vanile
750 g posnog svežeg sira
1 kašika pšeničnog griza
1 kesica pudinga u prahu od vanile
4 kašike gorkog kakaoa
2 kašike instant kafe
Priprema:
Limun operite u vrućoj vodi, osušite, narendajte koricu i iscedite mu sok. Izlomljenu čokoladu otopite na pari. Odvojite belanca od žumanca. Penasto umutite puter i šećer, dodajte ekstrakt vanile, žumanca, limunov sok i koricu. Sve dobro izmešajte, pa umešajte sir, griz i puding u prahu. Na kraju dodajte sneg od belanaca. Odvojite 1/3 smese i umešajte otopljenu čokoladu, kakao i instant kafu. Potom 4 kašike tamne smese sipajte u podmazan kalup za torte (prečnika 26 cm) i prelijte svetlom smesom. Ostatak tamne smese stavite u kesu, odsecite mali ugao i istisnite smesu na tortu. Nežno izmešajte viljuškom da napravite šare kao poput mermera. Pecite tortu u rerni 35-40 minuta na 220 stepeni. Sanjite temperaturu rerne na 180 stepeni i pecite kolač još 25-30 minuta. Ako previše potamni, prekrijte ga alu-folijom. Pečeni kolač izvadite i ostavite da se ohladi na rešetki za torte.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
ČOKOLADNI KUGLOF Dekorativna poslastica ukusa koji se pamti za prave sladokusce
Neodoljiv i sladak, oboriće s nogu i one koji ne vole slatko.
ROZEN TORTA Fenomenalna poslastica za sva vremena i prilike, otopićete se od miline
Idealna za svečanu i slavsku trpezu.
PISTAĆ LOPTICE Očaravajući zalogajčići smažu se za tren oka, a ukrasiće svaku svečanu trpezu
Neodoljivi sitni kolači tope se u ustima, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
KLADKAKA Švedski desert pomera granice dobrog ukusa, a uspeće svima
Kladkaka, tipičan švedski desert sličan američkom brauniju, u bukvalnom prevodu znači „lepljivi, blatnjavi kolač“. Hrskave spoljašnjosti i mekane, gnjecave unutrašnjosti, raspametiće i one izbirljive. Napravljen od jednostavnih sastojaka, razlikuje se od drugih kolača jer ne sadrži prašak za pecivo. Slatkiš spreman za 20 minuta, neverovatnog ukusa koji se pamti. Najbolje da ga poslužite uz voće, sladoled ili šlag.
AKO VOLITE KLASIČNE MAFINE OVE ĆETE OBOŽAVATI Kikiriki puter im daje posebnu draž
Neodoljivi zalogajčići nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)