NEK' SE DECA ZAIGRAJU Šarenoliki kuglof ulepšaće vam nedelju
Idealan je da se spremi za vikend.
Kuglof duginih boja
Sastojci:
125 g maslaca
130 g brašna
130 g šećera
2 kašike mleka
2 jajeta
1 kesica vanilin- šećera
Za ukrašavanje:
125 g margarina
200 g šećera u prahu
125 g sira maskarpone
Boje za kolače:
ljubičasta
plava
narandžasta
crvena
Priprema:
Izmiksajte margarin, šećer i vanilin-šećer. Dodajte jaja i dobro umutite. Postepeno dodajte brašno, a nakon toga i mleko. Pripremljenu smesu podelite u 5 činijica i u svaku dodajte jednu prehrambenu boju. Dobro promešajte. Zatim u posudu za kuglof stavite po kašiku od svake smese. Pecite u zagrejanoj rerni na 180
stepeni oko 18 minuta. Čačkalicom proverite da li je kolač u sredini pečen.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PRSTE DA POLIŽEŠ! Čokoladni kuglof postaće omiljen desert i vama i najmlađima
Samo je potrebna želja da se napravi.
RECEPT ZA NAJMEKŠE ČUPAVCE Kokos kolač koji svi vole, topi se u ustima
Uvek je bio popularan.
SVI ZNAJU ZA OVAJ DESERT Sočan i neodoljiv, lako se pravi i brzo se jede - breskvice
Pokušajte da ih napravite, nije ništa komplikovano.
STARA POSLASTICA SVIMA OMILJENA Probajte ovaj recept na ČAŠE i lenja pita će vas mamiti da uzmete još!
Nema ko ne voli ovaj ukusan desert.
NJUJORŠKI ČIZKEJK Fenomenalni kolač koji obara s nogu, klasik bez premca
Najpoznatiji čizkejk na svetu pravi se u Njujorku.
SUTLIJAŠ Desert koji se pravi brzo i lako, a miriše na dane detinjstva i bakinu kuhinju
Neodoljivi sutlijaš oduševiće i one koji ne vole slatko.
MARININA ČOKOLADNA TORTA BOLJA OD ONE KLASIČNE Za pravo zadovoljstvo
Napravite preukusnu poslasticu po receptu Marine Ćosić Pejić, autorke profila Mama kuva s bebom
BRZE POSNE KEKS BOMBICE Naprave se za 5 minuta, a pojedu u trenu
Savršene za slavsku trpezu, nestaće sa stola odmah.
POSNA KEKS TORTA SA VIŠNJAMA Brza poslastica koja se smaže u trenu, a uspeva svima
Neodoljiva poslastica pravi se brzo i lako, a pojede još brže.
Komentari (0)