DOMAĆI BANINI Napravite keksiće sa džemom koje svi vole da grickaju
Sa ovim keksićima možete da se sladite nekoliko dana.
Sastojci:
Za testo:
300 g brašna
200 g margarina
80 g šećera u prahu
1 vanilin šećer
3-4 kapi soka od limuna
džem po želji
Priprema:
Umutite margarin sa šećerom u prahu i vanilin šećerom. Dodajte brašno, limunov sok i umesite testo. Prekrijte folijom i ostavite da odstoji pola sata u frižideru. Napravite loptice i poređajte u pleh obložen pek-papirom. Na svakoj napravite udubljenje drškom varjače ili prstom ako želite malo veće. Tu stavite malo džema. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
BAKIN KOLAČ Recept za najmekše vafle na svetu koje unuci obožavaju!
Možete ih mazati džemom, kremom ili jesti uz čaj i kafu.
ROLAT MAČJE OČI Starinski kolač sa bananom i ukusnim kremom koji se prosto topi u ustima!
Mačje oči je jedan od najukusnijih kolača sa bananom i veoma je izdašan.
PITA SA VIŠNJAMA I PLAZMOM Savršen slatkiš uz popodnevnu kafu s prijateljima
Priprema ove pite od višanja je jako jednostavna i svima uspeva
SAVRŠEN LETNJI DESERT Griz kocke koje se ne peku, brzo su gotove, jeftine, a prosto neodoljive!
Prava poslastica za vrele dane.
ČOKO MAFINI Još ukusniji od onih klasičnih, nek zamiriše cela kuća
Ako volite klasične mafine, ove čokoladne ćete da obožavate.
KEKSIĆI Ukusni zalogajčići nestaće sa stola odmah, a svi će vam tražiti recept
Neodoljivi i slatki, idealni kada navrate iznenadni gosti.
TORTA SA MALINAMA Raskošna i neodoljiva poslastica za sva vremena i prilike, a miriše na ljubav
Torta sa dva fila raspametiće i one izbirljive.
NUGAT TORTA Kremasta poslastica koja se topi u ustima, a miriše na ljubav
Fenomenalna poslastica smaže se za tren oka.
NJUJORŠKI ČIZKEJK Fenomenalni kolač koji obara s nogu, klasik bez premca
Najpoznatiji čizkejk na svetu pravi se u Njujorku.
Komentari (0)