MAKARONSI U OBLIKU SRCA Idealni kolačići da proslavite današnji praznik
Pratite ovaj recept i napravićete savršene makaronse.
Sastojci:
5 belanaca
250 g mlevenog bademovog brašna
250 g šećera u prahu
250 g kristal šećera
60 ml vode
Pink jestiva boja za kolače (4 kapljice)
Za fil:
2 kašike putera
2 kašike krem sira
100 g šećera u prahu
1 kašika soka od limuna
Marmelada od maline (ili po želji)
Priprema:
Pomešajte bademovo brašno i šećer u prahu. U šerpu stavite kristal šećer i vodu i na tihoj vatri kuvajte mešajući dok se šećer ne rastopi. Kada dostigne temperaturu 115 stepeni (merite kuhinjskim termometrom) sklonite sa šporeta. Umutite belanca u čvrst sneg i pomešajte sa vrućim šećernim sirupom. Polako sipajte sirup i mutite mikserom na najvećoj brzini dok se fil ne ohladi. Pred kraj dodajte 3-4 kapljice prehrambene boje. Sipajte u mešavinu brašna i šećera i izmešajte kašikom. Sipajte smesu u kesu za ukrašavanje i kroz nastavak u obliku srca istisnite kolače (prečnik oko 3cm) na pleh koji ste obložili pek papirom. Ostavite razmak između njih 3-4 cm. Ostavite da stoje dok se odozgo malo prosuše pa pecite 10 minuta u zagrejanoj rerni na 160 stepeni. Kad se ispeku treba da stoje u plehu 5 minuta pre nego što ih izvadite. Za fil, umutite puter i krem sir, pa dodajte šećer i sok od limuna i mutite da smesa bude glatka. Na sredinu polovine makaronsa stavite malo marmelade a oko nje, po ivici kolača kesom za ukrašavanje istisnite fil. Poklopite drugom polovinom. Pre služenja makaronski treba da odstoje 24 sata da bi omekšali.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)