Sjajan recept za KEJK POPS, posne lizalice s keksom koje će vam ulepšati dan

alo.rs/I. V.

13:00

Slatki kutak 0

Ako želite da oduševite goste i ukućane delikatesom, napravite jeftin a fantastično dekorativan kolač na štapiću kejk pops

Sjajan recept za KEJK POPS, posne lizalice s keksom koje će vam ulepšati dan
Shutterstock

 

Posni kejk pops 

Sastojci:

Za popse:

200 g posnog margarina

300 g posnog keksa 

200 g šećera u prahu

8 kašika soka o pomorandže

Za preliv:

300 g posne čokolade za kuvanje

malo posnog margarina

malo ulja

Priprema:

Umutite margarin sa šećerom u prahu. Dodajte keks i mesite rukom. Postepeno ulijte sok od pomorandže - treba da dobijete čvrstu smesu. Ostavite u frižideru da se stegne oko sat. Izvadite i oblikujte kuglice. Slažite ih na postolje obložene pek-papirom.Otopite 20 g čokolade i štapić za popse prvo umočite u čokoladu pa ubodite u  kuglicu od keksa. Vratite sve u frižider da odstoji i da se čokolada i kuglice stegnu, najbolje preko noći. U šerpici otopite ostatak crne čokolade s dodatkom ulja i margarina. Izvadite popse iz fržidera pa umačite u otopljenu čokoladu. Držati malo iznad čokolade da se višak ocedi i ostavite da se stegne.

Ako imate posne ukrase, ukrasite ih i poslužite kad se stegnu.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.


 

 

kladkaka

KLADKAKA Švedski desert pomera granice dobrog ukusa, a uspeće svima

10:30

16 maj, 2024

Slatki kutak

Kladkaka, tipičan švedski desert sličan američkom brauniju, u bukvalnom prevodu znači „lepljivi, blatnjavi kolač“. Hrskave spoljašnjosti i mekane, gnjecave unutrašnjosti, raspametiće i one izbirljive. Napravljen od jednostavnih sastojaka, razlikuje se od drugih kolača jer ne sadrži prašak za pecivo. Slatkiš spreman za 20 minuta, neverovatnog ukusa koji se pamti. Najbolje da ga poslužite uz voće, sladoled ili šlag.

Komentari (0)

Loading