Sjajan recept za KEJK POPS, posne lizalice s keksom koje će vam ulepšati dan
Ako želite da oduševite goste i ukućane delikatesom, napravite jeftin a fantastično dekorativan kolač na štapiću kejk pops
Posni kejk pops
Sastojci:
Za popse:
200 g posnog margarina
300 g posnog keksa
200 g šećera u prahu
8 kašika soka o pomorandže
Za preliv:
300 g posne čokolade za kuvanje
malo posnog margarina
malo ulja
Priprema:
Umutite margarin sa šećerom u prahu. Dodajte keks i mesite rukom. Postepeno ulijte sok od pomorandže - treba da dobijete čvrstu smesu. Ostavite u frižideru da se stegne oko sat. Izvadite i oblikujte kuglice. Slažite ih na postolje obložene pek-papirom.Otopite 20 g čokolade i štapić za popse prvo umočite u čokoladu pa ubodite u kuglicu od keksa. Vratite sve u frižider da odstoji i da se čokolada i kuglice stegnu, najbolje preko noći. U šerpici otopite ostatak crne čokolade s dodatkom ulja i margarina. Izvadite popse iz fržidera pa umačite u otopljenu čokoladu. Držati malo iznad čokolade da se višak ocedi i ostavite da se stegne.
Ako imate posne ukrase, ukrasite ih i poslužite kad se stegnu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
ČOKOLADNI KUGLOF Dekorativna poslastica ukusa koji se pamti za prave sladokusce
Neodoljiv i sladak, oboriće s nogu i one koji ne vole slatko.
ROZEN TORTA Fenomenalna poslastica za sva vremena i prilike, otopićete se od miline
Idealna za svečanu i slavsku trpezu.
PISTAĆ LOPTICE Očaravajući zalogajčići smažu se za tren oka, a ukrasiće svaku svečanu trpezu
Neodoljivi sitni kolači tope se u ustima, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
KLADKAKA Švedski desert pomera granice dobrog ukusa, a uspeće svima
Kladkaka, tipičan švedski desert sličan američkom brauniju, u bukvalnom prevodu znači „lepljivi, blatnjavi kolač“. Hrskave spoljašnjosti i mekane, gnjecave unutrašnjosti, raspametiće i one izbirljive. Napravljen od jednostavnih sastojaka, razlikuje se od drugih kolača jer ne sadrži prašak za pecivo. Slatkiš spreman za 20 minuta, neverovatnog ukusa koji se pamti. Najbolje da ga poslužite uz voće, sladoled ili šlag.
AKO VOLITE KLASIČNE MAFINE OVE ĆETE OBOŽAVATI Kikiriki puter im daje posebnu draž
Neodoljivi zalogajčići nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)