KO MOŽE ČOKOLADI DA ODOLI? Kremasto zadovoljstvo koji će oduševiti ukućane

Alo.rs

10:00

Slatki kutak 0

Zaista se lako pravi.

KO MOŽE ČOKOLADI DA ODOLI? Kremasto zadovoljstvo koji će oduševiti ukućane
Shutterstock

Čokoladni puding

Sastojci:

30 g gustina

100 g šećera

prstohvat soli

700 ml punomasnog mleka

170 g čokolade za kuvanje

1 kašičica ekstrakta vanile

Priprema:

U posudi pomešajte gustin, šećer i so. Manji deo mleka odvojite da bi se sastojci umutili u glatku smesu, a ostatak mleka prokuvajte. Ključalo mleko ulivajte u smesu stalno mešajući, da se ne stvore grudvice, pa vratite na vatru (srednje jaka temperatura). Kad gustin počne da se zgušnjava, dodajte izlomljenu čokoladu, pa nastavite s mešanjem 2-4 minuta, dok se čokolada ne otopi i smesa postane vrlo gusta. Sklonite sa vatre i umešajte ekstrakt od vanile. Vruć puding rasporediti u posudice i ohladiti. U slučaju da pravite sa mlečnom čokoladom, smanjite količinu šećera.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

<script type="text/javascript" src=https://services.brid.tv/player/build/brid.min.js></script> <div id="Brid_77264414" class="brid" style="width:16;height:9;" > </div> <script type="text/javascript"> $bp("Brid_77264414", {"id":"37042","width":"16","height":"9","video":"1247105"}); </script>

Možda vas zanima:

kladkaka

KLADKAKA Švedski desert pomera granice dobrog ukusa, a uspeće svima

10:30

16 maj, 2024

Slatki kutak

Kladkaka, tipičan švedski desert sličan američkom brauniju, u bukvalnom prevodu znači „lepljivi, blatnjavi kolač“. Hrskave spoljašnjosti i mekane, gnjecave unutrašnjosti, raspametiće i one izbirljive. Napravljen od jednostavnih sastojaka, razlikuje se od drugih kolača jer ne sadrži prašak za pecivo. Slatkiš spreman za 20 minuta, neverovatnog ukusa koji se pamti. Najbolje da ga poslužite uz voće, sladoled ili šlag.

Komentari (0)

Loading