SLATKO I UKUSNO Slatkiš u čaši koji oduzima dah
Neobičan je spoj sastojaka ali će vam se dopasti.
Puding od pirinča i jabuke
Sastojci:
1 l mleka
100 g pirinač
100 g šećera
1 kesica cimeta
300 g jabuka
Priprema:
Mleko sipajte u posudu debljeg dna, pa dodajte šećer, cimet i kesicu vanilin-šećera. Mleko zagrejte na srednje jakoj vatri do vrenja. Kada mleko provri, smanjite vatru i dodajte pirinač. Kuvajte oko sat vremena uz mešanje na svakih nekoliko minuta, da se pirinač ne zalepi za dno šerpe. Jabuke oljuštite i iseckajte na kockice. Pred kraj kuvanja, kad pirinač počne da se zgušnjava, dodajte iseckane jabuke. Nastavite sa kuvanjem još nekoliko minuta dok se ne dobije gust puding. Rasporedite ga u činije i pospite, po ukusu, sa još cimeta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PRAVO OSVEŽENJE ZA TOPLE DANE Arapski puding možete jesti svaki dan
Neodoljiva je poslastica.
NEVEROVATAN FRANCUSKI RECEPT Ko može da odoli slasnom tartu od jabuka?
Nije baš toliko klasičan recept.
NIJE OBIČAN PUDING OD VANILE Napravite ga po specijalnom receptu i oduševite ukućane
Probajte ga u nekom novom ruhu.
ČOKOLADNI KUGLOF Dekorativna poslastica ukusa koji se pamti za prave sladokusce
Neodoljiv i sladak, oboriće s nogu i one koji ne vole slatko.
ROZEN TORTA Fenomenalna poslastica za sva vremena i prilike, otopićete se od miline
Idealna za svečanu i slavsku trpezu.
PISTAĆ LOPTICE Očaravajući zalogajčići smažu se za tren oka, a ukrasiće svaku svečanu trpezu
Neodoljivi sitni kolači tope se u ustima, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
KLADKAKA Švedski desert pomera granice dobrog ukusa, a uspeće svima
Kladkaka, tipičan švedski desert sličan američkom brauniju, u bukvalnom prevodu znači „lepljivi, blatnjavi kolač“. Hrskave spoljašnjosti i mekane, gnjecave unutrašnjosti, raspametiće i one izbirljive. Napravljen od jednostavnih sastojaka, razlikuje se od drugih kolača jer ne sadrži prašak za pecivo. Slatkiš spreman za 20 minuta, neverovatnog ukusa koji se pamti. Najbolje da ga poslužite uz voće, sladoled ili šlag.
AKO VOLITE KLASIČNE MAFINE OVE ĆETE OBOŽAVATI Kikiriki puter im daje posebnu draž
Neodoljivi zalogajčići nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)