ROLAT SA ORASIMA Pravi se od lisnatog testa i odličan je za sve prilike
Kada vam hitno treba slatkiš, napravite ovaj rolat.
Sastojci:
500 g lisnatog testa
300 g oraha
5 jaja
200 g šećera
1 vanilin šećer
1 kašika ruma
Priprema:
Umutite jaja viljuškom. Dodajte orahe, šećer i vanilin šećer, izmešajte, pa dodajte rum. Odleđeno lisnato testo rastanjite oklagijom u pravougaonik veličine 20x40 cm. Stavite fil od oraha po sredini i preklopite sa obe strane. Rolat stavite u podmazan pleh tako da taj preklop bude dole. Izbockajte ga viljuškom odozgo i sa strane da testo ne bi puklo prilikom pečenja. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 50 minuta, tj. dok ne dobije zlatno-žutu boju. Kad se ohladi, možete da ga pospete šećerom u prahu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
ČOKOLADNI KUGLOF Dekorativna poslastica ukusa koji se pamti za prave sladokusce
Neodoljiv i sladak, oboriće s nogu i one koji ne vole slatko.
ROZEN TORTA Fenomenalna poslastica za sva vremena i prilike, otopićete se od miline
Idealna za svečanu i slavsku trpezu.
PISTAĆ LOPTICE Očaravajući zalogajčići smažu se za tren oka, a ukrasiće svaku svečanu trpezu
Neodoljivi sitni kolači tope se u ustima, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
KLADKAKA Švedski desert pomera granice dobrog ukusa, a uspeće svima
Kladkaka, tipičan švedski desert sličan američkom brauniju, u bukvalnom prevodu znači „lepljivi, blatnjavi kolač“. Hrskave spoljašnjosti i mekane, gnjecave unutrašnjosti, raspametiće i one izbirljive. Napravljen od jednostavnih sastojaka, razlikuje se od drugih kolača jer ne sadrži prašak za pecivo. Slatkiš spreman za 20 minuta, neverovatnog ukusa koji se pamti. Najbolje da ga poslužite uz voće, sladoled ili šlag.
AKO VOLITE KLASIČNE MAFINE OVE ĆETE OBOŽAVATI Kikiriki puter im daje posebnu draž
Neodoljivi zalogajčići nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)