SLATKIŠ U ČAŠI Kremasti desert od banane i šlaga kojem niko ne može da odoli!
Potrebno vam je samo 15 minuta da napravite ovu kremastu poslasticu.
Sastojci:
I fil:
1 kesa pudinga od banane
1 kesa šlaga
500 ml mleka
2 kašike šećera
II fil:
1 ravna kašičica margarina
2 kašike šećera
sok od 1 pomorandže
1 kašičica gustina
1 banana
Priprema:
I fil: Puding skuvati u 350 ml mleka sa šećerom. Šlag umutiti sa 150 ml mleka. U prohlađen puding dodati pola količine šlaga i polako izmešati.
II fil: Na margarinu propržiti šećer i dodati sok od pomorandže u kojem je razmućen gustin. Mešati 2-3 minuta dok vri. Dodati bananu isečenu na kolutove i promešati.
U čaše stavljati I fil, II fil, šlag i tako redom dok se sve ne utroši. Ili ređati filove po želji. Staviti u frižider da se ohladi, pa ukrasiti po želji.
Možda vas zanima:
ROLAT MAČJE OČI Starinski kolač sa bananom i ukusnim kremom koji se prosto topi u ustima!
Mačje oči je jedan od najukusnijih kolača sa bananom i veoma je izdašan.
SAVRŠEN LETNJI DESERT Griz kocke koje se ne peku, brzo su gotove, jeftine, a prosto neodoljive!
Prava poslastica za vrele dane.
TURSKI SUTLIJAŠ SA VANILOM Za nekoliko minuta dobićete božanstven slatkiš koji budi uspomene sa letovanja
Ako još niste imali priliku, obavezno probajte ovu verziju sutilijaša, još je lepši od klasičnog!
KNEDLA KOLAČ SA ŠLJIVAMA Lepši je od klasičnih knedli, brže se napravi, a obožavaju ga sve generacije!
Ako volite mekane, voćne kolače, ovo je pravi izbor za vas.
NUGAT TORTA Kremasta poslastica koja se topi u ustima, a miriše na ljubav
Fenomenalna poslastica smaže se za tren oka.
NJUJORŠKI ČIZKEJK Fenomenalni kolač koji obara s nogu, klasik bez premca
Najpoznatiji čizkejk na svetu pravi se u Njujorku.
SUTLIJAŠ Desert koji se pravi brzo i lako, a miriše na dane detinjstva i bakinu kuhinju
Neodoljivi sutlijaš oduševiće i one koji ne vole slatko.
MARININA ČOKOLADNA TORTA BOLJA OD ONE KLASIČNE Za pravo zadovoljstvo
Napravite preukusnu poslasticu po receptu Marine Ćosić Pejić, autorke profila Mama kuva s bebom
BRZE POSNE KEKS BOMBICE Naprave se za 5 minuta, a pojedu u trenu
Savršene za slavsku trpezu, nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)