Čokoljupci, ovaj kolač će da vas ostavi bez teksta, verujte nam na reč!
Kremaste čokoladne kocke, koje se sastoje od čokoladne korei bogate kreme od umućene pavlake i tamne čokolade. ćete pripremiti očas posla,
Čokoladno čudo
Sastojci:
Za koru:
5 jaja
5 kašika šećera
100 ml ulja
100 ml mleka
3 kašike kakaoa
6 kašika oštrog brašna
1/2 praška za pecivo
1 tegla kompota od višanja
Za krem:
500 ml slatke pavlake
300 g čokolade za kuvanje
Priprema:
Od belanaca napravite sneg a žumanca lepo umutite sa šećerom. U žumanca ulijte ulje i mleko a potom brašno pomešano sa praškom za pecivo i na kraju kakao. Na kraju polako dodajte šne i umutite špatulom da smesa ostane vazdušasta. Smesu sipajte u manji kalup, na nju rasporedite oceđene višnje i pecite u zagrejanoj rerni na 170 stepeni 25 minuta. Slatku pavlaku stavite da provri, pa dodajte čokoladu i mešajte dok ne dobijete sjajan krem. Vruće prelijte preko vrućeg biskvita. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim stavite u frižider.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
TORTA SA MALINAMA Raskošna i neodoljiva poslastica za sva vremena i prilike, a miriše na ljubav
Torta sa dva fila raspametiće i one izbirljive.
NUGAT TORTA Kremasta poslastica koja se topi u ustima, a miriše na ljubav
Fenomenalna poslastica smaže se za tren oka.
NJUJORŠKI ČIZKEJK Fenomenalni kolač koji obara s nogu, klasik bez premca
Najpoznatiji čizkejk na svetu pravi se u Njujorku.
SUTLIJAŠ Desert koji se pravi brzo i lako, a miriše na dane detinjstva i bakinu kuhinju
Neodoljivi sutlijaš oduševiće i one koji ne vole slatko.
MARININA ČOKOLADNA TORTA BOLJA OD ONE KLASIČNE Za pravo zadovoljstvo
Napravite preukusnu poslasticu po receptu Marine Ćosić Pejić, autorke profila Mama kuva s bebom
Komentari (0)