BRZI I IZDAŠNI ROLAT Recept koji će vam svi tražiti da im date

Alo.rs

18:30

Slatki kutak 0

Čokolada je glavni sastojak.

BRZI I IZDAŠNI ROLAT Recept koji će vam svi tražiti da im date
pixabay

Čokoladni rolat

Sastojci:

300 g mlevenog keksa

1 kašika prah-šećera

1 šolja skuvane kafe

200 g margarina

200 g lešnik krema

Za glazuru:

200 g čokolade za kuvanje

Priprema:

U posudu stavite Mlevenu Plazmu i prah-šećer. Dodajte zatim margarin rastopljen na sobnoj temperaturi i mešajte varjačom. Dodajte kafu postepeno da dobijete ni mnogo suvu ni mnogo gnjecavu masu, dovoljno meku da može da se oblikuje. Na aluminijumskoj foliji nanesite masu i poravnajte, pa stavite lešnik krem i razmažite ga. Potom uvijte u rolat uz pomoć folije. Tako uvijen ostavite u frižideru da se hladi 3 sata. Nakon toga, rastopite čokoladu na pari, pa njome premažite rolat.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

kladkaka

KLADKAKA Švedski desert pomera granice dobrog ukusa, a uspeće svima

10:30

16 maj, 2024

Slatki kutak

Kladkaka, tipičan švedski desert sličan američkom brauniju, u bukvalnom prevodu znači „lepljivi, blatnjavi kolač“. Hrskave spoljašnjosti i mekane, gnjecave unutrašnjosti, raspametiće i one izbirljive. Napravljen od jednostavnih sastojaka, razlikuje se od drugih kolača jer ne sadrži prašak za pecivo. Slatkiš spreman za 20 minuta, neverovatnog ukusa koji se pamti. Najbolje da ga poslužite uz voće, sladoled ili šlag.

Komentari (0)

Loading