DA LI STE PROBALI VOĆNI SUTLIJAŠ? Prosto se pravi, a toliko je ukusan
Probajte jednom i videćete.
Voćni sutlijaš
Sastojci:
200 g pirinča
3 kašike šećera
250 ml mleka
1 l vode
1 vanilin šećer
Za sirup:
300 g šumskog voća
150 g šećera
50 ml vode
Priprema:
Pirinač dobro operite i nalijte sa litrom vode. Uključite na tihu vatru, pa kad provri, dolijte mleko, šećer i vanilin šećer. Kuvajte dok se pirinač ne skuva. Od 150 g šećera napravite sirup sa malo vode, pa dodajte
voće da se lepo ušpinuje. U činiju stavite red pirinča, red voća, možete malo i da prelijete sokom ušpinovanim od voća, pa opet pirinač, pa voće. Završite pirinčem i odozgo prelijte ušpinovanim voćem i dobro protresite da sok siđe sa strane niz ivice činije. Ostavite da se prohladi i poslužite.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ODLIČNO SE SLAŽU UZ KAFU ILI ČAJ Posni medenjaci su uvek dobar izbor za nedeljno popodne
Pravite ih po izgledu po želji.
IDEALAN SLATKIŠ ZA KRAJ VIKENDA Slatke i neodoljive tulumbe smazaćete za čas!
Svi volimo tulumbe.
NUGAT TORTA Kremasta poslastica koja se topi u ustima, a miriše na ljubav
Fenomenalna poslastica smaže se za tren oka.
NJUJORŠKI ČIZKEJK Fenomenalni kolač koji obara s nogu, klasik bez premca
Najpoznatiji čizkejk na svetu pravi se u Njujorku.
SUTLIJAŠ Desert koji se pravi brzo i lako, a miriše na dane detinjstva i bakinu kuhinju
Neodoljivi sutlijaš oduševiće i one koji ne vole slatko.
MARININA ČOKOLADNA TORTA BOLJA OD ONE KLASIČNE Za pravo zadovoljstvo
Napravite preukusnu poslasticu po receptu Marine Ćosić Pejić, autorke profila Mama kuva s bebom
BRZE POSNE KEKS BOMBICE Naprave se za 5 minuta, a pojedu u trenu
Savršene za slavsku trpezu, nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)