POSLASTICA NAŠEG DETINJSTVA Ovo je specijalan recept za banana split
Neodoljiv desert za celu porodicu.
Banana split
Sastojci:
1 velika banana
3 ukusa sladoleda (banana, čokolada i vanila)
čokolada za kuvanje ili toping od čokolade
kakao
šlag
Priprema:
Ogulite bananu i prepolovite je napola. Položite je na duguljasti tanjir tako da polovine banane stoje kao dva polumeseca okrenuta jedan prema drugom. Tako ćete dobiti rupu u sredini u koju ćete staviti svoje kuglice
sladoleda. Tradicionalno se stavljaju tri kuglice, ali to može i da varira. Zatim uzmite toping od čokolade ili još bolje rastopite nekoliko kockica čokolade za kuvanje i polijte. Biće neopisivo ukusno i poslužiti kao ukras. Obično se još poslužuje i šlag, pa stavite kupić šlaga sa svake strane tanjira ili preko kuglica sladoleda. Možete još i posuti kakaom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
JUTRO ZA POŽELETI Napravite hranljiv i bogat ukusom doručak za celu porodicu
Jedinstven spoj namirnica.
ZASLADITE VEČE Kremasti puding od banane je najlakša poslastica koju možete da napravite
Uživajte u svakom zalogaju.
ŠTO DUŽE STOJE, TO SU MEKŠI Mafini sa bananom zavoleće svako
Jedinstvenog su ukusa.
ODLIČNO SE SLAŽU UZ KAFU ILI ČAJ Posni medenjaci su uvek dobar izbor za nedeljno popodne
Pravite ih po izgledu po želji.
NUGAT TORTA Kremasta poslastica koja se topi u ustima, a miriše na ljubav
Fenomenalna poslastica smaže se za tren oka.
NJUJORŠKI ČIZKEJK Fenomenalni kolač koji obara s nogu, klasik bez premca
Najpoznatiji čizkejk na svetu pravi se u Njujorku.
SUTLIJAŠ Desert koji se pravi brzo i lako, a miriše na dane detinjstva i bakinu kuhinju
Neodoljivi sutlijaš oduševiće i one koji ne vole slatko.
MARININA ČOKOLADNA TORTA BOLJA OD ONE KLASIČNE Za pravo zadovoljstvo
Napravite preukusnu poslasticu po receptu Marine Ćosić Pejić, autorke profila Mama kuva s bebom
BRZE POSNE KEKS BOMBICE Naprave se za 5 minuta, a pojedu u trenu
Savršene za slavsku trpezu, nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)