SLATKIŠ UZ KOJI SMO ODRASLI Sutlijaš po bakinom receptu je neprevaziđena poslastica

Trpeza/ V.V.

17:30

Slatki kutak 0

Činijica sutlijaša je odlična užina za decu, ali ni odrasli joj ne mogu odoleti.

Sutlijaš
Shutterstock

Sastojci:

1 čaša (od 200 ml) pirinča

2 čaše vode

4 čaše mleka

8 kašika šećera

1 kašičica cimeta

Priprema:

Pirinač oprati i kuvati u vodi uz stalno mešanje. Kad voda skoro skroz ispari, smanjiti vatru i sipati čašu mleka. Kad uvri, dodati drugu čašu mleka i šećer. Povremeno promešati i kad tečnost uvri, dodati preostalo mleko. Kada se zgusne, probati da li je pirinač skuvan. Topao sutlijaš sipati u činije i ostaviti da se ohladi. Pre služenja posuti cimetom.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading