PREUKUSNE ČOKO KOCKE Slatkiš koji ima slatko-kiselkasti ukus, a svima će se dopasti
Kremasto i divno.
Čoko kocke
Sastojci:
Za kore:
120 g neslanog putera
100 g crne čokolade
300 g šećera
3 jaja
170 g brašna
1 kesica vanile
2 prstohvata soli
Za krem:
360 g svežih malina
230 g neslanog krem-sira
370 g šećera u prahu
Priprema:
Puter i čokoladu otopite na srednjoj temperaturi. Sklonite s ringle, dodajte šećer, jedno po jedno jaje, vanilu, so, brašno i umutite testo. Sipajte u dva podmazana pleha (16 x 16 cm) i ispecite u rerni na 160 stepeni oko 15 minuta. U šerpici zagrejte 260 g malina (ostatak sačuvajte za ukrašavanje), dobro ispasirajte kroz cediljku, sok sačuvajte i ohladite. Krem- sir umutite sa sokom, postepeno sipajte šećer u prahu i miksajte dok se ne zgusne. Koru nafilujte kremom, poklopite drugom korom, ohladite u frižideru, pospite šećerom u prahu, isecite na kocke, na svaku stavite malo krema sa malinom i poslužite.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ODLIČNO SE SLAŽU UZ KAFU ILI ČAJ Posni medenjaci su uvek dobar izbor za nedeljno popodne
Pravite ih po izgledu po želji.
IDEALAN SLATKIŠ ZA KRAJ VIKENDA Slatke i neodoljive tulumbe smazaćete za čas!
Svi volimo tulumbe.
NUGAT TORTA Kremasta poslastica koja se topi u ustima, a miriše na ljubav
Fenomenalna poslastica smaže se za tren oka.
NJUJORŠKI ČIZKEJK Fenomenalni kolač koji obara s nogu, klasik bez premca
Najpoznatiji čizkejk na svetu pravi se u Njujorku.
SUTLIJAŠ Desert koji se pravi brzo i lako, a miriše na dane detinjstva i bakinu kuhinju
Neodoljivi sutlijaš oduševiće i one koji ne vole slatko.
MARININA ČOKOLADNA TORTA BOLJA OD ONE KLASIČNE Za pravo zadovoljstvo
Napravite preukusnu poslasticu po receptu Marine Ćosić Pejić, autorke profila Mama kuva s bebom
BRZE POSNE KEKS BOMBICE Naprave se za 5 minuta, a pojedu u trenu
Savršene za slavsku trpezu, nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)