Jednostavni kremasti kolač s jogurtom i jagodama koji obožavaju svi od 7 do 77
U sezoni jagoda napravite osvežavajući kolač s ovim voćem, i to za svega pola sata
Prolećni kolač s jagodama
Sastojci:
Za koru:
5 kašika šećera
5 kašika brašna
5 jaja
1 kesica praška za pecivo
3 kašike ulja
3 kašike mleka
1 velika kašika kakaoa
Za fil:
500 g jagoda
500 ml jogurta
2 kesice želatina
5 kašika šećera
1 kesica šlaga
Priprema:
Izmutite belanca sa šećerom, Dodajte žumanca pa ulje, mleko, kakao i na kraju brašno s praškom za pecivo. Tepsiju pomažite puterom ili margarinom pa pospite brašnom. Sipajte smesu i pecite oko 20 minuta na 180 stepeni. Želatin ubacite u šolju, ulijte malo vode da ogrezne. Jogurt pomešajte sa šećerom i zagrevajte da ne provri. Dodajte nabubrelii želatin, izmešajte i ostavite da se ohladi. Šlag izmutite prema uputstvu i dodajte mu iseckane jagode. Mutite pa uliojte jogurt. Sipajte preko pečene kore. (fil će biti malo ređi, ali posle par sati u frižideru, stegnuće se). Kolač dekorisati sa jagodama po želji.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
AKO VOLITE KESTEN OVU POSLASTICU ĆETE OBOŽAVATI Kremasta i aromatična, prste da poližete
Neodoljiva poslastica nestaće sa stola odmah.
FENOMENALNE DOMAĆE KNEDLE SA LEŠNIK KREMOM Gotove začas, a pomeriće vam pamet koliko su dobre
Ako volite klasične knedle ove ćete obožavati.
ČOKO MOKO Drugačiji rolat koji se sprema začas, a topi se u ustima
Neodoljiv slatkiš nestaće sa stola odmah.
NEODOLJIVE KARAMEL ŠTANGLICE Gotove začas, a nestanu sa stola čim se postave
Slatki zalogajčići raspametiće i one koji ne vole slatko.
IŠLERI Starinski kolačići po tradicionalnom receptu, kao izmišljeni za uživanje
Neodoljivi kolačići nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)