Jednostavni kremasti kolač s jogurtom i jagodama koji obožavaju svi od 7 do 77
U sezoni jagoda napravite osvežavajući kolač s ovim voćem, i to za svega pola sata
Prolećni kolač s jagodama
Sastojci:
Za koru:
5 kašika šećera
5 kašika brašna
5 jaja
1 kesica praška za pecivo
3 kašike ulja
3 kašike mleka
1 velika kašika kakaoa
Za fil:
500 g jagoda
500 ml jogurta
2 kesice želatina
5 kašika šećera
1 kesica šlaga
Priprema:
Izmutite belanca sa šećerom, Dodajte žumanca pa ulje, mleko, kakao i na kraju brašno s praškom za pecivo. Tepsiju pomažite puterom ili margarinom pa pospite brašnom. Sipajte smesu i pecite oko 20 minuta na 180 stepeni. Želatin ubacite u šolju, ulijte malo vode da ogrezne. Jogurt pomešajte sa šećerom i zagrevajte da ne provri. Dodajte nabubrelii želatin, izmešajte i ostavite da se ohladi. Šlag izmutite prema uputstvu i dodajte mu iseckane jagode. Mutite pa uliojte jogurt. Sipajte preko pečene kore. (fil će biti malo ređi, ali posle par sati u frižideru, stegnuće se). Kolač dekorisati sa jagodama po želji.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)