SLATKO ZADOVOLJSTVO Rolat od kokosa i malina, bez pečenja i kuvanja, a ukus kao sladoled
Savršena kombinacija ukusa.
Sastojci:
Tamni deo:
250 g mlevenog keksa
100 g šećera u prahu
1 kašika kakaoa
50 g čokolade za kuvanje
100 ml mleka
Beli deo:
150 g maslaca
50 ml mleka
50 g šećera u prahu
100 g kokosa
Još:
150 g zaleđenih ili svežih malina (mogu i višnje)
Priprema:
Istopite čokoladu na tihoj vatri. U činiju stavite keks, šećer u prahu, istopljenu čokoladu, kakao i toplo mleko. Dobro izmešajte da se dobije ujednačena smesa. Stavite je u kesu za zamrzivač od 3 litra i oklagijom rstanjite na veličinu kese. Kesu isecite na spoju i otvorite. remu od kokosa.
Za beli deo mikserom umutite omekšali maslac, mleko i šećer u prahu. Dodajte i kokos i sjedinite mikserom. Stavite preko tamnog dela i ravnomerno rasporedite. Preko poređajte oceđene maline (ako su bile zaleđene) i blago utisnite. Čvrsto urolajte, pospite kokosom, obmotajte istom kesom i stavite u frižider preko noći da se stegne.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)