GRIZ KOCKE BEZ PEČENJA Kremasti kolač koji se napravi za 20 minuta, savršen vikend desert
Jednostavna priprema, jeftini sastojci, a rezultat neodoljiv.
Sastojci:
400 g pti bera
250 g margarina
500 ml slatke pavlake za šlag
1 l mleka
200 g griza
150 g šećera
2 vanilin šećera
1 jaje
Priprema:
Pomešajte griz, šećer,vanilin šećer i jaje i skuvajte sa mlekom. Mešajte na tihoj vatri dok se ne zgudne. Ostavite da se ohladi. U ohlađen fil dodajte umućen margarin i izmiksajte u glatku smesu. Umutite slatku pavlaku. Na tacnu složite red keksa, namažite pola fila od griza, pa pola šlaga. Opet stavite red keksa, pola fila od griza i preostali šlag. Ukrasite po želji.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
KOLAČI KOJI SE NE PEKU Čokoladne kocke sa orasima su ukusne i kremaste, a jednostavno se prave
Slatkiš koji će uspeti i domaćicama koje su početnice u kuvanju.
BRZ SLATKIŠ S MERAMA NA ČAŠE Kolač sa plazmom i kremom, nestane za tren!
Mekani kolač koji svi obožavaju.
SAMO SMUTIŠ I SIPAŠ Kikiriki bajadera je fantastična, a spremna za 15 minuta!
Kada vam se prijede nešto slatko, ovo je odličan izbor.
BRZI ČOKOLADNI KOLAČ Od keksa i pudinga, ne peče se, a ukus savršen
Kolač je odličan kada nemate mnogo vremena, a jede vam se nešto slatko.
TORTA SA MALINAMA Raskošna i neodoljiva poslastica za sva vremena i prilike, a miriše na ljubav
Torta sa dva fila raspametiće i one izbirljive.
NUGAT TORTA Kremasta poslastica koja se topi u ustima, a miriše na ljubav
Fenomenalna poslastica smaže se za tren oka.
NJUJORŠKI ČIZKEJK Fenomenalni kolač koji obara s nogu, klasik bez premca
Najpoznatiji čizkejk na svetu pravi se u Njujorku.
SUTLIJAŠ Desert koji se pravi brzo i lako, a miriše na dane detinjstva i bakinu kuhinju
Neodoljivi sutlijaš oduševiće i one koji ne vole slatko.
MARININA ČOKOLADNA TORTA BOLJA OD ONE KLASIČNE Za pravo zadovoljstvo
Napravite preukusnu poslasticu po receptu Marine Ćosić Pejić, autorke profila Mama kuva s bebom
Komentari (0)