NEODOLJIVA, OSVEŽAVAJUĆA POSLASTICA Vanil torta sa jagodama - neodoljiv ukus leta
Vrlo jednostavno se pravi, a jako je izdašna i preukusna
Sastojci
Za koru:
3 jajeta
3 kašike šećera
2 kašike brašna
1 kašika kakaoa
100 ml mleka
Fil 1:
6 dl mleka
150 g šećera
2 kesice pudinga od vanile
200 g putera
100 g bele čokolade
Fil 2:
300 g jagoda
10 g želatina u prahu
100 g šećera
Dekoracija:
300 g šlaga
Priprema
Umutiti belanca sa šećerom. Zatim dodavati jedno po jedno žumance muteći mikserom. Na kraju, varjačom umešati brašno i kakao. Sipati u okrugli pleh i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 15 minuta. Pečenu koru preliti mlekom.
Sjediniti 500 ml mleka sa šećerom i staviti da proključa. Posebno umutiti ostatak mleka sa pudingom, pa sipati u ključalo mleko i kuvati dok se ne zgusne. Dodati belu čokoladu i mešati da se istopi. U ohlađen fil dodati puter i dobro sjediniti.
Izmiksati jagode, pa ih prokuvati sa šećerom. Želatin preliti sa 4 kašike hladne vode, kad nabubri dodati ga u fil i mešati dok se ne rastopi.
Koru premazati filom 1, pa naneti drugi fil 2.
Kada se ohladi i stegne, premazati umućenim šlagom.
Po želji posuti rendanom čokoladom.
BRZE POSNE KEKS BOMBICE Naprave se za 5 minuta, a pojedu u trenu
Savršene za slavsku trpezu, nestaće sa stola odmah.
POSNA KEKS TORTA SA VIŠNJAMA Brza poslastica koja se smaže u trenu, a uspeva svima
Neodoljiva poslastica pravi se brzo i lako, a pojede još brže.
POSNA ŠVARCVALD TORTA Očaravajuća poslastica koja ni malo ne zaostaje za originalom
Ako volite Švarcvald tortu, njenu posnu verziju ćete obožavati.
ČOKOLADNI KUGLOF Dekorativna poslastica ukusa koji se pamti za prave sladokusce
Neodoljiv i sladak, oboriće s nogu i one koji ne vole slatko.
ROZEN TORTA Fenomenalna poslastica za sva vremena i prilike, otopićete se od miline
Idealna za svečanu i slavsku trpezu.
Komentari (0)