NAJUKUSNIJA POSLASTICA NA SVETU Orandžina torta, neverovatna čarolija na tanjiru
Iako je malo zahtevnija priprema, ova torta je najtraženiji slatkiš u restoranima
Potrebno je:
3 belanca
3 kašike šećera
3 kašike mlevenih oraha
1 kašika brašna
1/4 praška za pecivo
Fil:1
1 zaleđena pomorandža
8 kašika šećera
100 ml soka od pomorandže
250 mlevenih oraha
100 g čokolade
Fil 2 :
12 žumanaca
250 g šećera
3 kesice pudinga od vanile ili sa ukusom slatke pavlake
1 kašika gustina
1 l mleka
250 g maslaca
200 ml slatke pavlake
250 ml soka od pomorandže za natapanje kora
Priprema:
Umutiti belanca i postepeno dodavati šećer, mlevene orahe i brašno pomešano sa praškom za pecivo. Peći u podmazanoj tepsiji prečnika 28 cm na temperaturi 180°C.
Ispeći ovakve još 3 kore.
Priprema 1 fila:
U šerpu usuti narendanu pomorandžu, šećer i sok od pomorandže. Kuvati na laganoj vatri par min. Dodati orahe i čokoladu. Mešati dok se čokolada ne otopi.
Priprema 2 fila:
Umutiti žumanca, dodati šećer, puding, gustin i mleko. Sve dobro promešati i skuvati na laganoj vatri.
U ohladjeni fil dodati umućeni maslac.
Filovanje torte: kora, prvi fil, drugi fil i tako redom. Svaku koru natopiti sa sokom od pomorandže.
Tortu ukrasiti sa umućenom slatkom pavlakom.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)