NAJBOLJI RECEPT ZA AMERIČKE PALAČINKE Toliko su sočne i mekane kao duša
Američke palačinke su postale popularnije od onih klasičnih, a mi imamo recept za najvazdušastije
Sastojci
2 jajeta
2 1/2 čaše mekog brašna
2 čaše mleka
2 kašike šećera
1 kesica praška za pecivo
1 kesica vanilin šećera
2 kašike ulja
prstohvat soli
Priprema
Umutiti jaja mikserom. Dodati šećer i vanilin šećer i nastaviti sa mućenjem. Zatim dodati mleko, ulje, so, prašak za pecivo i umutiti mikserom da se svi sastojci sjednine. Na kraju postepeno dodavati brašno uz neprestano mućenje.
U zagrejan i podmazan tiganj peći palačinke na srednjoj temperaturi. Prečnik palačinke ne treba da prelazi 10 cm. Kada se na površini palačinke pojave mehurići, tada je vreme da se palačinka okrene na drugu stranu. Palačinke su izuzetno mekane, ukusne i vazdušaste. Američke palačinke se služe sa bobičastim voćem i prelivom od javorovog sirupa ili meda. Možete ih služiti i sa prelivom od čokolade, sa džemom, sladoledom, šlagom itd.
MARININA ČOKOLADNA TORTA BOLJA OD ONE KLASIČNE Za pravo zadovoljstvo
Napravite preukusnu poslasticu po receptu Marine Ćosić Pejić, autorke profila Mama kuva s bebom
BRZE POSNE KEKS BOMBICE Naprave se za 5 minuta, a pojedu u trenu
Savršene za slavsku trpezu, nestaće sa stola odmah.
POSNA KEKS TORTA SA VIŠNJAMA Brza poslastica koja se smaže u trenu, a uspeva svima
Neodoljiva poslastica pravi se brzo i lako, a pojede još brže.
POSNA ŠVARCVALD TORTA Očaravajuća poslastica koja ni malo ne zaostaje za originalom
Ako volite Švarcvald tortu, njenu posnu verziju ćete obožavati.
ČOKOLADNI KUGLOF Dekorativna poslastica ukusa koji se pamti za prave sladokusce
Neodoljiv i sladak, oboriće s nogu i one koji ne vole slatko.
Komentari (0)