DOMAĆE BAUNTI ČOKOLADICE Ne peku se, brzo se prave, a sva deca ih obožavaju!
Idealna poslastica za letnje dane.
Sastojci:
400 g kokosa
250 g čokolade za kuvanje
200 ml slatke pavlake
140 g šećera u prahu
140 g margarina
Priprema:
Pomešati šećer u prahu i kokos. U šerpu staviti slatku pavlaku i margarin i na tihoj vatri istopiti uz mešanje, pa ostaviti da se ohladi. Tada preliti preko kokosa i šećera u prahu i rukama mesiti dok se ne dobije tvrda smesa. Oblikovati čokoladice i stavljati na tacnu, pa u frižider da se stegnu. Ohlađene umakati u istopljenu čokoladu i opet staviti u frižider da se stegnu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
SAVRŠEN LETNJI DESERT Griz kocke koje se ne peku, brzo su gotove, jeftine, a prosto neodoljive!
Prava poslastica za vrele dane.
ŠUBARE OD JAFE Umesto kore ide keks, pa se mnogo brže prave od klasičnih, a ukus je fenomenalan!
Savršena poslastica da se zasladite za vikend.
KOLAČI KOJI SE NE PEKU Bombice od bele čokolade i džema gotove su za 20 minuta
Brza poslastica oduševiće i mlade i stare.
NEVEROVATNO BRZO Čokoladne kocke sa orasima su gotove za 20 minuta, ne peku se, a preukusne!
Slatkiš koji će uspeti i domaćicama koje su početnice u kuvanju.
NJUJORŠKI ČIZKEJK Fenomenalni kolač koji obara s nogu, klasik bez premca
Najpoznatiji čizkejk na svetu pravi se u Njujorku.
SUTLIJAŠ Desert koji se pravi brzo i lako, a miriše na dane detinjstva i bakinu kuhinju
Neodoljivi sutlijaš oduševiće i one koji ne vole slatko.
MARININA ČOKOLADNA TORTA BOLJA OD ONE KLASIČNE Za pravo zadovoljstvo
Napravite preukusnu poslasticu po receptu Marine Ćosić Pejić, autorke profila Mama kuva s bebom
BRZE POSNE KEKS BOMBICE Naprave se za 5 minuta, a pojedu u trenu
Savršene za slavsku trpezu, nestaće sa stola odmah.
POSNA KEKS TORTA SA VIŠNJAMA Brza poslastica koja se smaže u trenu, a uspeva svima
Neodoljiva poslastica pravi se brzo i lako, a pojede još brže.
Komentari (0)