KROFNE IZ RERNE Ne morate da stojite pored šporeta satima, a ukusnije su od klasičnih
Nema prženja i stajanja pored šporeta satima, a ukusne su kao klasične
Sastojci
kora od limuna limuna
200 ml mleka
400 gr brašna
1 kašičica šećera
30 ml maslinovog ulja
3 jaja
malo soli
10 gr kvasca
Za nadev
namaz koji želite (krem, džem...)
šećer u prahu
1 vanilin šećer
Priprema
U mlako mleko staviti kvasac, pa dodati šećer. Kad zapeni sipati u vanglicu, dodati jaja. Zamesiti mekše testo od ulja, kore od limuna, brašna. Pokriti da odmori 30 minuta.
Razviti testo i vaditi kalupom krofne pa ređati u pleh. Pokriti krpom da malo još narastu. Peći na 180 stepeni C 30 minuta.
KEKSIĆI Ukusni zalogajčići nestaće sa stola odmah, a svi će vam tražiti recept
Neodoljivi i slatki, idealni kada navrate iznenadni gosti.
TORTA SA MALINAMA Raskošna i neodoljiva poslastica za sva vremena i prilike, a miriše na ljubav
Torta sa dva fila raspametiće i one izbirljive.
NUGAT TORTA Kremasta poslastica koja se topi u ustima, a miriše na ljubav
Fenomenalna poslastica smaže se za tren oka.
NJUJORŠKI ČIZKEJK Fenomenalni kolač koji obara s nogu, klasik bez premca
Najpoznatiji čizkejk na svetu pravi se u Njujorku.
SUTLIJAŠ Desert koji se pravi brzo i lako, a miriše na dane detinjstva i bakinu kuhinju
Neodoljivi sutlijaš oduševiće i one koji ne vole slatko.
Komentari (0)