ORGINALNI I PROVERENI RECEPT Boem torta, ukus raskošnog zadovoljstva koji traje
Savršena klasična torta, lepša od bilo koje čokolade
Sastojci
Potrebno je:
400 g brašna
2 jajeta
150 g šećera
50 g margarina
4 kašike mleka
1/2 praška za pecivo
4 kašike mlevenih oraha
1 kasicica kakao
Za fil:
1 l mleka
3 žumanceta
250 g šećera
6 kašika ostrog brašna
2 kesice vanilinog šećera
250 g maslaca
80 g čokolade
Za glazuru:
otopljena čokolada
Priprema
Od navedenih sastojaka zamesiti testo pa ga podeliti na četiri jufke. svaku rastanjiti i staviti na poleđini pleha. Peći na 180c stepeni oko 15-20 minuta.
Za fil: izmešati žumanca i šećer, dodati brašno i dodati malo hladnog mleka, da bi se smesa razmutila, skuvati krem u preostalom vrućem mleku.
Kada se krem skuva, zgusne i ohladi umešati umućen maslac. Podeliti na 2 dela i u jedan staviti rastopljenu čokoladu.
Filovati neizmenicno: svetlim i tamnim kremom, kore poprskati sa malo ruma. Na kraju preliti glazuru od čokolade.
Seći sutra dan. Prijatno.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)