ŽERBO KOCKE Prhke kore i fil od oraha daju ovom starinskom kolaču bogat ukus
Poznato mađarski kolač dobio je naziv po istoimenoj poslastičarnici u Budimpešti u kojoj je nastao.
Sastojci:
Kore:
400 g brašna
200 g putera
1 jaje
2 kašike šećera
1 kocka kvasca
Fil:
300 g mlevenih oraha
300 ml mleka
200 g džema od kajsija
100 g putera
100 g šećera u prahu
100 g šećera
Glazura:
100 g čokolade
50 g putera
3 kašike šećera
3 kašike vode
Priprema:
Kore: U brašno sipati pripremljeni nadošli kvasac (sa kašičicom šećera, brašna i malo tople vode). Dodati jaje, šećer i omekšali puter. Zamesiti testo, podeliti na tri dela i ostaviti pola sata. Potom razvući testo u tri tanke kore veličine pleha i ispeći na poleđini pleha.
Fil: Popariti orahe vrelim mlekom, dodati penasto umućen puter sa prah šećerom.
Ohlađene kore premazati džemom, posuti sa 50 g šećera, a preko naneti polovinu fila sa orasima. Staviti drugu koru, ponoviti postupak, i na kraju poklopiti trećom korom.
Peći kolač na 200 stepeni oko pola sata. Ohlađen kolač preliti glazurom od čokolade istopljenom sa puterom, šećerom i vodom.
POSNA KEKS TORTA SA VIŠNJAMA Brza poslastica koja se smaže u trenu, a uspeva svima
Neodoljiva poslastica pravi se brzo i lako, a pojede još brže.
POSNA ŠVARCVALD TORTA Očaravajuća poslastica koja ni malo ne zaostaje za originalom
Ako volite Švarcvald tortu, njenu posnu verziju ćete obožavati.
ČOKOLADNI KUGLOF Dekorativna poslastica ukusa koji se pamti za prave sladokusce
Neodoljiv i sladak, oboriće s nogu i one koji ne vole slatko.
ROZEN TORTA Fenomenalna poslastica za sva vremena i prilike, otopićete se od miline
Idealna za svečanu i slavsku trpezu.
PISTAĆ LOPTICE Očaravajući zalogajčići smažu se za tren oka, a ukrasiće svaku svečanu trpezu
Neodoljivi sitni kolači tope se u ustima, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)