JEDINSTVENI KOLAČ SA ORAHOM Nezaobilazna poslastica na svakom slatkom stolu
Ako niste iskusna domaćica ili nemate vremena za komplikovane kolače, pripremite i ovajsa orasima koji spada u najlepše i najjednostavnije za pripremu
Sastojci:
Za koru:
- 3 jajeta
- 10 g vanilin šećera
- 120 g šećera
- 120 ml mleka + 100 ml
- 120 ml ulja
- 200 g brašna
- 12 g praška za pecivo
- 60 g oraha
Za fil:
- 800 ml mleka
- 2 žumanceta
- 20 g vanilin šećera
- 5 kašika šećera
- 4 kašike kukuruznog skroba
- 40 g kašike putera
- 60 g bele čokolade
Priprema: Umutite jaja sa šećerom i vanilin šećerom. Zatim sipajte mleko (120 ml) i ulje, pa sjedinite mikserom. Dodajte brašno i prašak za pecivo, promešajte, pa dodajte i orahe. Sipajte u pleh obložen pek papirom i lepo poravnajte. Pecite na 180°C oko 25 minuta. Isecite po sredini i napravite 2 jednaka pravougaonika. Višak testa usitnite i ostavite sa strane za dekoraciju. Preko jednog testa stavite obruč i prelijte mlekom (50 ml).
Za fil: U šerpu sipajte mleko, žumanca, vanilin šećer, šećer, skrob i kuvajte dok se ne zgusne, neprestano mešajući. Zatim sklonite sa šporeta, pa dodajte puter i belu čokoladu i mešajte dok se ne otopi. Pola fila premažite preko kore, a zatim stavite drugu polovinu kore. Prelijte mlekom (50 ml) i onda premažite preostali fil, a ukrasite mlevenom korom koju ste ostavili sa strane. Ostavite da se ohladi u frižideru 3 sata.
BRZE POSNE KEKS BOMBICE Naprave se za 5 minuta, a pojedu u trenu
Savršene za slavsku trpezu, nestaće sa stola odmah.
POSNA KEKS TORTA SA VIŠNJAMA Brza poslastica koja se smaže u trenu, a uspeva svima
Neodoljiva poslastica pravi se brzo i lako, a pojede još brže.
POSNA ŠVARCVALD TORTA Očaravajuća poslastica koja ni malo ne zaostaje za originalom
Ako volite Švarcvald tortu, njenu posnu verziju ćete obožavati.
ČOKOLADNI KUGLOF Dekorativna poslastica ukusa koji se pamti za prave sladokusce
Neodoljiv i sladak, oboriće s nogu i one koji ne vole slatko.
ROZEN TORTA Fenomenalna poslastica za sva vremena i prilike, otopićete se od miline
Idealna za svečanu i slavsku trpezu.
Komentari (0)