BELI ČUPAVCI Skroz su drugačiji od klasičnih, obavezno probajte ovo slatko savršenstvo!
Mekani kolači sa kokosom i belom čokoladom sigurno će se svima dopasti.
Sastojci:
Za biskvit:
4 jajeta
100 g šećera
150 ml ulja
200 ml mleka
15 kašika brašna
1 vanilin šećera
1 prašak za pecivo
Za preliv:
200 g bele čokolade
350 ml mleka
50 g margarina
6 kašika šećera
1 vanilin šećer
Priprema:
Biskvit: Umutite cela jaja sa šećerom da se dobije bela penasta smesa. Dodajte ulje, mleko, promešajte i dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo i vanilin šećerom. Sipajte u podmazan pleh i pecite na 180 stepeni oko pola sata.
Preliv: Stavite u šerpu mleko, izlomljenu čokoladu, margarin, šećer i vanilin šećer. Mešajte na tihoj vatri dok se sve ne istopi i dobije ujednačena smesa. Isecite biskvit kada se prohladi na kocke željene veličine. Posipajte pažljivo kašikom preliv, koji može biti vruć, ali ne vreo. Ostavite da upije oko pola sata, zatim uvaljajte u kokos i ohladite.
Možda vas zanima:
RECEPT ZA ČUPAVCE Starinski kolači sa kokosom, bez mleka i jaja, a božanstveni!
Čupavcu su izdašni, sočni i mirišljavi kolači koje svi vole.
Kolač uz koje su odrasle mnoge generacije sada u snežnobelom izdanju koje podseća na čuvene kuglice s kokosom
Ako volite poznate rafaelo kuglice, onda će ovo postati vaš najdraži desert.
NJUJORŠKI ČIZKEJK Fenomenalni kolač koji obara s nogu, klasik bez premca
Najpoznatiji čizkejk na svetu pravi se u Njujorku.
SUTLIJAŠ Desert koji se pravi brzo i lako, a miriše na dane detinjstva i bakinu kuhinju
Neodoljivi sutlijaš oduševiće i one koji ne vole slatko.
MARININA ČOKOLADNA TORTA BOLJA OD ONE KLASIČNE Za pravo zadovoljstvo
Napravite preukusnu poslasticu po receptu Marine Ćosić Pejić, autorke profila Mama kuva s bebom
BRZE POSNE KEKS BOMBICE Naprave se za 5 minuta, a pojedu u trenu
Savršene za slavsku trpezu, nestaće sa stola odmah.
POSNA KEKS TORTA SA VIŠNJAMA Brza poslastica koja se smaže u trenu, a uspeva svima
Neodoljiva poslastica pravi se brzo i lako, a pojede još brže.
Komentari (0)