MORATE DA PROBATE OVO SAVRŠENSTVO Bakin kolač je uz dodatak preliva i jednog začina još mekši i lepši!
Biće puna vangla slatkiša za uživanje.
Sastojci:
400 ml mleka
250 g brašna
2 jaja
2 kašike šećera
1 prašak za pecivo
3 kašike ulja
1 vanilin šećer
Prstohvat soli
Za preliv:
5 kašika putera
3 kašike šećera
1 kašika cimeta
Priprema:
U činiji izmešajte brašno, šećer, prašak za pecivo, vanilin šećer i prstohvat soli. Posebno umutite viljuškom jaja, mleko i ulje. Napravite udubljenje u sredini i tu sipajte smesu od jaja. Umutite da se dobije ujednačena smesa. Pecite u zagrejanom aparatu za vafle. Za preliv, pomešajte istopljeni puter, šećer i cimet. Kada sve vafle ispečete kašikom ih prelijte prelivom od cimeta.
TORTA SA MALINAMA Raskošna i neodoljiva poslastica za sva vremena i prilike, a miriše na ljubav
Torta sa dva fila raspametiće i one izbirljive.
NUGAT TORTA Kremasta poslastica koja se topi u ustima, a miriše na ljubav
Fenomenalna poslastica smaže se za tren oka.
NJUJORŠKI ČIZKEJK Fenomenalni kolač koji obara s nogu, klasik bez premca
Najpoznatiji čizkejk na svetu pravi se u Njujorku.
SUTLIJAŠ Desert koji se pravi brzo i lako, a miriše na dane detinjstva i bakinu kuhinju
Neodoljivi sutlijaš oduševiće i one koji ne vole slatko.
MARININA ČOKOLADNA TORTA BOLJA OD ONE KLASIČNE Za pravo zadovoljstvo
Napravite preukusnu poslasticu po receptu Marine Ćosić Pejić, autorke profila Mama kuva s bebom
Komentari (0)