LIKER OD JAJA uzivajte u ovom alkoholnom napitku koji će vas pripremiti za hladnije dane
Napravite ukusni liker od jaja u samo par koraka.
Sastojci
- 5 žumanaca
- 2 vanilin šećera
- 400g šećera
- 1/2 litre mleka
- 1/8 litre rakije (šljiva, vilijamovka...)
- 2 dl ruma
Priprema
Mleko s običnim šećerom kuvamo i ostavimo da se ohladi. Žumanca s vanilin šećerom miksamo i dodamo malo ohlađenog mleka kroz sito da bude lakše za miksanje.
U smesu žutanjaka dodati ostatak ohlađenog mleka kroz sito.
U smesu dodajte ostatak alkohola: rakija i rum i dobro promešajte.
Celu tekućinu provucite kroz sito 2-3 puta za svaki slučaj kako bi se pokupili eventualni ostaci od jaja, kajmak od mleka i slično.
Pretočite (kroz sito) u bocu i začepite. Može stajati i izvan hladnjaka jer šećer i alkohol deluju kao konzervansi i sterilizatori.
Savet
Umesto rakije navodno može ići i obični alkohol, ali opšte je bolje ako imate nekakve rakije.
ČOKOLADNI KUGLOF Dekorativna poslastica ukusa koji se pamti za prave sladokusce
Neodoljiv i sladak, oboriće s nogu i one koji ne vole slatko.
ROZEN TORTA Fenomenalna poslastica za sva vremena i prilike, otopićete se od miline
Idealna za svečanu i slavsku trpezu.
PISTAĆ LOPTICE Očaravajući zalogajčići smažu se za tren oka, a ukrasiće svaku svečanu trpezu
Neodoljivi sitni kolači tope se u ustima, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
KLADKAKA Švedski desert pomera granice dobrog ukusa, a uspeće svima
Kladkaka, tipičan švedski desert sličan američkom brauniju, u bukvalnom prevodu znači „lepljivi, blatnjavi kolač“. Hrskave spoljašnjosti i mekane, gnjecave unutrašnjosti, raspametiće i one izbirljive. Napravljen od jednostavnih sastojaka, razlikuje se od drugih kolača jer ne sadrži prašak za pecivo. Slatkiš spreman za 20 minuta, neverovatnog ukusa koji se pamti. Najbolje da ga poslužite uz voće, sladoled ili šlag.
AKO VOLITE KLASIČNE MAFINE OVE ĆETE OBOŽAVATI Kikiriki puter im daje posebnu draž
Neodoljivi zalogajčići nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)