NEVEROVATNA ROZE KAFA Uz malo praha od cvekle napravite ovaj dobro poznati napitak na totalno drugačiji način

Anđela Jovanović

16:15

Slatki kutak 0

Probajte preukusnu roze kafu!

kafa
Shutterstock

Sastojci

  • 2 kašičice agavinog sirupa ili pirinčanog šećera (može i med)
  • 1 kašičica praha od cvekle
  • 1 merica espresa
  • 300 ml mleka
  • led
  • 150 ml šlaga
  • malo praha od cvekle

Priprema

Zaslađivač po želji (agavin sirup ili pirinčani šećer) pomešajte s prahom cvekle.

U dno visoke čaše stavite smesu zaslađivača i praha od cvekle.

Mutilicu umočite u smesu, i napravite krugove u čaši.

Dodajte led, espreso, mleko.

Šlagu dodajte malo praha od cvekle i miksajte do željene čvrstoće.

Pripremljeni šlag stavite na vrh vaše kafe i uživajte.

Savet

Umesto agavinog sirupa ili rižinog slada, možete upotrebiti med.

kladkaka

KLADKAKA Švedski desert pomera granice dobrog ukusa, a uspeće svima

10:30

16 maj, 2024

Slatki kutak

Kladkaka, tipičan švedski desert sličan američkom brauniju, u bukvalnom prevodu znači „lepljivi, blatnjavi kolač“. Hrskave spoljašnjosti i mekane, gnjecave unutrašnjosti, raspametiće i one izbirljive. Napravljen od jednostavnih sastojaka, razlikuje se od drugih kolača jer ne sadrži prašak za pecivo. Slatkiš spreman za 20 minuta, neverovatnog ukusa koji se pamti. Najbolje da ga poslužite uz voće, sladoled ili šlag.

Tagovi:

Komentari (0)

Loading