NEVEROVATNA ROZE KAFA Uz malo praha od cvekle napravite ovaj dobro poznati napitak na totalno drugačiji način
Probajte preukusnu roze kafu!
Sastojci
- 2 kašičice agavinog sirupa ili pirinčanog šećera (može i med)
- 1 kašičica praha od cvekle
- 1 merica espresa
- 300 ml mleka
- led
- 150 ml šlaga
- malo praha od cvekle
Priprema
Zaslađivač po želji (agavin sirup ili pirinčani šećer) pomešajte s prahom cvekle.
U dno visoke čaše stavite smesu zaslađivača i praha od cvekle.
Mutilicu umočite u smesu, i napravite krugove u čaši.
Dodajte led, espreso, mleko.
Šlagu dodajte malo praha od cvekle i miksajte do željene čvrstoće.
Pripremljeni šlag stavite na vrh vaše kafe i uživajte.
Savet
Umesto agavinog sirupa ili rižinog slada, možete upotrebiti med.
POSNA ŠVARCVALD TORTA Očaravajuća poslastica koja ni malo ne zaostaje za originalom
Ako volite Švarcvald tortu, njenu posnu verziju ćete obožavati.
ČOKOLADNI KUGLOF Dekorativna poslastica ukusa koji se pamti za prave sladokusce
Neodoljiv i sladak, oboriće s nogu i one koji ne vole slatko.
ROZEN TORTA Fenomenalna poslastica za sva vremena i prilike, otopićete se od miline
Idealna za svečanu i slavsku trpezu.
PISTAĆ LOPTICE Očaravajući zalogajčići smažu se za tren oka, a ukrasiće svaku svečanu trpezu
Neodoljivi sitni kolači tope se u ustima, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
KLADKAKA Švedski desert pomera granice dobrog ukusa, a uspeće svima
Kladkaka, tipičan švedski desert sličan američkom brauniju, u bukvalnom prevodu znači „lepljivi, blatnjavi kolač“. Hrskave spoljašnjosti i mekane, gnjecave unutrašnjosti, raspametiće i one izbirljive. Napravljen od jednostavnih sastojaka, razlikuje se od drugih kolača jer ne sadrži prašak za pecivo. Slatkiš spreman za 20 minuta, neverovatnog ukusa koji se pamti. Najbolje da ga poslužite uz voće, sladoled ili šlag.
Komentari (0)