KOLAČ SA MAKOM PO RECEPTU SNEŽANE ĐURIŠIĆ Napravite njen omiljeni slatkiš
Poznata diva narodne muzike, Snežana Đurišić, po sopstvenom priznanju, veliki je gurman. U nastavku sledi njen recept za kolač od maka.
Potrebno je
- 6 jaja
- 180 g šećera
- 180 g putera
- 280 g mlevenog maka
- 2 štangle strugane čokolade
- 1 mala kašika ruma
Priprema
Odvojite belanca od žumanaca, pa izlupajte sneg od belanaca. Žumanca umutite sa šećerom, pa u to dodajte puter, mleveni mak, struganu čokoladu i rum i pomešajte sa belancima. Tu smesu sipajte u podmazan pleh i pecite oko 40 minuta na 180 stepeni. Na ohlađenom kolaču napravite rupe drškom od varjače a zatim ga premažite sa pekmezom od kajsije. Preko pekmeza sipajte i glazuru od čokolade otopljene sa malo ulja.
TORTA SA MALINAMA Raskošna i neodoljiva poslastica za sva vremena i prilike, a miriše na ljubav
Torta sa dva fila raspametiće i one izbirljive.
NUGAT TORTA Kremasta poslastica koja se topi u ustima, a miriše na ljubav
Fenomenalna poslastica smaže se za tren oka.
NJUJORŠKI ČIZKEJK Fenomenalni kolač koji obara s nogu, klasik bez premca
Najpoznatiji čizkejk na svetu pravi se u Njujorku.
SUTLIJAŠ Desert koji se pravi brzo i lako, a miriše na dane detinjstva i bakinu kuhinju
Neodoljivi sutlijaš oduševiće i one koji ne vole slatko.
MARININA ČOKOLADNA TORTA BOLJA OD ONE KLASIČNE Za pravo zadovoljstvo
Napravite preukusnu poslasticu po receptu Marine Ćosić Pejić, autorke profila Mama kuva s bebom
Komentari (0)