TUFAHIJE Sočna i brza energetska bomba, ukus im nećete zaboraviti
Isprobajte recept za najsočnije jabuke punjene orasima. Lako i brzo se prave.
Potrebno je
- 10-13 jabuka
- 1 l vode
- 500 g šećera
- 200 g mlevenih oraha
- 1 dl slatke pavlake
- 50 g šećera
- 1/2 kašičice cimeta
- 1/2 kašičice đumbira u prahu
- 1/2 limuna
- 1 kesica vanilin šećera
- 2 kesice šlaga
- seckani orasi
Priprema
Jabuke oljuštite i izdubite. U posudu stavite vodu, šećer, sok od limuna i vanilin šećer. Kuvajte da se šećer istopi, pa dodajte jabuke da budu jedna do druge da biste mogli da ih okrećete za vreme kuvanja. Kuvajte jabuke oko 10 minuta i za vreme kuvanja okrećite jabuke na svaku stranu, ali pazite da ne prekuvate. Kuvane jabuke potom izvadite iz sirupa. U posudu stavite slatku pavlaku i šećer. Kuvajte da se šećer istopi. Skinite sa vatre i dodajte mlevene orahe, cimet i đumbir u prahu. Ovo masom punite jabuke i ređajte na tacnu u koju ste stavili malo sirupa u kojem su se jabuke kuvale. Ostavite da se jabuke ohlade. Umutite šlag, ukrasite jabuke i pospite seckanim orasima.
Možda vas zanima:
TUFAHIJE Fenomenalni desert koji osvaja od prvog zalogaja, otopićete se od slatkoće
Poslastica od jabuke i oraha oduševiće sve koji je budu probali, a pravi se brzo i lako.
TUFAHIJE Slatki i sočni voćni desert koji odmah nestane sa stola
Napravite ovu fenomenalnu poslasticu, nećete se pokajati. Čarobna kombinacija jabuka i oraha osvaja na prvi zalogaj.
TORTA SA MALINAMA Raskošna i neodoljiva poslastica za sva vremena i prilike, a miriše na ljubav
Torta sa dva fila raspametiće i one izbirljive.
NUGAT TORTA Kremasta poslastica koja se topi u ustima, a miriše na ljubav
Fenomenalna poslastica smaže se za tren oka.
NJUJORŠKI ČIZKEJK Fenomenalni kolač koji obara s nogu, klasik bez premca
Najpoznatiji čizkejk na svetu pravi se u Njujorku.
SUTLIJAŠ Desert koji se pravi brzo i lako, a miriše na dane detinjstva i bakinu kuhinju
Neodoljivi sutlijaš oduševiće i one koji ne vole slatko.
MARININA ČOKOLADNA TORTA BOLJA OD ONE KLASIČNE Za pravo zadovoljstvo
Napravite preukusnu poslasticu po receptu Marine Ćosić Pejić, autorke profila Mama kuva s bebom
Komentari (0)