MEKANE I SOČNE KROFNE IZ RERNE Prste da poližete, stavite odmah duplu meru
Napravite krofne iz rerne. Biće zdravije nego klasične, jer nema dubokog ulja. Biće vama lakše jer nema dugog stajanja uz šporet. Probajte i stalno ćete ovako da ih pravite.
Potrebno je
- 40 g svežeg kvasca
- 900 g oštrog brašna
- 4 cela jaja
- 300 ml jogurta
- 200 ml vode
- 150 gr šećera
- 150 g margarina
DODATNO
- 100 g mekog brašna za premazivanje i oblikovanje
- 150 g šećera da se uvaljaju krofnice
- 100 g margarina za premazivanje
Priprema
Razmutite kvasac u mlakoj vodi i stavite kašiku šećera. Sipajte u vanglu oštro brašno, jogurt, jaja, ostatak šećera, otopljen margarin i kvasac koji je odstajao par minuta. Testo sjedinite varjačom, tako da bude mekano i lepljivo. Ostavite testo da odstoji sat vremena, da se udvostruči. Kada testo naraste pospite sa mekim brašnom radnu površinu pa istresite testo i premesite lagano i polako. Opet pospite brašnom površinu i testo pa oklagijom razvucite na debljinu 1 - 1,5 cm. Vadite krofne čašom i slažite u pleh koji ste premazali drugim margarinom. Ostavite prostor između krofni zato što treba da narastu, pa vam zbog toga sve sigurno neće stati u jedan pleh. Prvu tepsiju sa krofnama ostavite da odstoji 15 minuta, pa uključite rernu da se zagreje na 180 stepeni. Tek tada počinjete da vadite čašom drugu turu krofni, da vam ne bi prekisle ako ih budete vadili u isto vreme kad i prve. Stavite udvostručene krofne u zagrejanu rernu i pecite dok ne dobiju svetlo braon boju. Otopite, dok se krofne peku, ostatak margarina i čim izvadite iz rerne, krofnice odmah premažite i uvaljajte u šećer. Bon appetit !
KEKSIĆI Ukusni zalogajčići nestaće sa stola odmah, a svi će vam tražiti recept
Neodoljivi i slatki, idealni kada navrate iznenadni gosti.
TORTA SA MALINAMA Raskošna i neodoljiva poslastica za sva vremena i prilike, a miriše na ljubav
Torta sa dva fila raspametiće i one izbirljive.
NJUJORŠKI ČIZKEJK Fenomenalni kolač koji obara s nogu, klasik bez premca
Najpoznatiji čizkejk na svetu pravi se u Njujorku.
SUTLIJAŠ Desert koji se pravi brzo i lako, a miriše na dane detinjstva i bakinu kuhinju
Neodoljivi sutlijaš oduševiće i one koji ne vole slatko.
MARININA ČOKOLADNA TORTA BOLJA OD ONE KLASIČNE Za pravo zadovoljstvo
Napravite preukusnu poslasticu po receptu Marine Ćosić Pejić, autorke profila Mama kuva s bebom
Komentari (0)